Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto sa naozaj oplatilo! Doktor Strange rúca s mnohovesmírom šialenstva rekordy návštevnosti

Po dvoch pandemických rokoch Marvel potvrdil svoju filmovú dominanciu.

09.05.2022 09:42
doctor-stange-in-the-multiverse-of-madness-header Foto:
Doktor Strange v mnohovesmíre šialenstva.
debata

Doktor Strange sa uplynulý týždeň vrátil na filmové plátna v druhom pokračovaní so špičkovými aj menej vydarenými kúzlami. Jedno mu ale vyšlo. Bombastické uvedenie do kín s číslami, o ktorých sa môže iným filmovým štúdiám a distribučným spoločnostiam iba snívať.

Po prvom víkende hlásajú zo Severnej Ameriky z pokladní kín zisky 185 miliónov dolárov. Ide o jeden z najlepších filmových víkendových uvedení všetkých čias. Celosvetovo sa hovorí o 450 miliónoch dolárov za prvý víkend premietania na veľkých plátnach. Snímka tak potvrdila svetovú dominanciu pre Marvel Cinematic Univers (MCU) po dvoch váhavých pandemických rokoch.

Prečítajte si našu recenziu na film Doktor Strange v mnohovesmíre šialenstva:

Benedict Cumberbatch, doktor strange, Čítajte viac Najnovší film od Marvelu: Šialený, akčný, neskutočné efekty! Toto nemôžete v kine zmeškať

Ako pripomína portál Hollywood Reporter, film režiséra Sama Raimiho mal jedenásty najlepší otvárací víkend v histórii v rámci Severnej Ameriky.

Ide o celkovom siedmy najväčší premiérový titul pre akýkoľvek film MCU.

Keďže Marvel má svoje filmy a seriály dokonale obsahovo prepojené, Doktor Strange 2 marketingovo ťaží z úspechu viacerých titulov. Dejovo nadväzuje na film Spider-Man: Bez domova od Sony, ktorý sa stal najnajvštevova­nejším filmom pandemickej éry. Počas víkendu tento film zarobil 260 miliónov dolárov.

Posledný Spider-Man, ktorý sa do našich kín dostal až 20. januára tohto roka, celosvetovo zarobil 1,89 miliardy dolárov. Doktor Strange nie je prepojený iba s dobrodružstvami a tajomstvami Petra Parkera z veľkých plátien, ale aj s televíznymi obrazovkami. Obsahovo je napojený aj na seriály Disney Plus ako WandaVision či What If… a láka divákov pozrieť sa, ako hrdinovia či antihrdinovia obstoja vo filme.

senior year, Rebel Wilson Čítajte aj Májová ponuka filmov na Netflixe: Zábavný úlet s Rebel Wilsonovou aj Omar Sy ako policajt

Film Doktor Strange v mnohovesmíre šialenstva režíroval Sam Raimi, ktorý stojí za pôvodnou trilógiou Spider-Mana s Tobeym Maguireom v hlavnej úlohe. Tentoraz znovu privádza na plátna Strangea, bývalého neurochirurga v podaní Benedicta Cumberbatcha, ktorý po jednom nevydrenom kúzle musí čeliť novým protivníkom, ako aj alternatívnym verziám samého seba. Spolu s Cumberbatchom účinkujú v mnohovesmíre šialenstva aj Chiwetel Ejiofor ako Karl Mordo, Elizabeth Olsenová ako Wanda Maximoff alias Scarlet Witch, Benedict Wong ako Wong a Xochitl Gomezová hrá Americu Chavez, tínedžerku, ktorá dokáže cestovať medzi dimenziami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Doktor Strange 2