Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Historický veľkofilm o Žižkovi aj s hviezdami svetového filmu! Pozrite si prvé zábery

Kto je kto vo filme o slávnom husitovi

Najviac sa režisér obával spolupráce s Michaelom Caneom. Predsa len ide o oscarového herca, ktorý má za sebou nesmierne bohatú kariéru. „Keď som začal pracovať s Michaelom Cainom, premýšľal som o tom, ako budem režírovať držiteľa dvoch Oscarov a ako ma bude brať. Prekvapilo ma, aký bol úžasný. Počúval ma a po každom zábere ma požiadal, či to ešte nemá skúsiť inak. Pre mňa je on srdcom filmu,“ opísal Jákl spoluprácu s hercom, ktorý stvárnil Lorda Boreša.

Ben Foster, Machael Caine (uprostred) na zábere... Foto: Stanislav Honzik
Ben Foster, Machael Caine, Vinzenz Kiefer, Jan Zizka Ben Foster, Machael Caine (uprostred) na zábere z filmu Jan Žižka.

Podobne nadšený je aj z ostatných hercov, napríklad z Tila Schweigera. „Rozmýšľal som, ako ho osloviť, pretože som počul, že s ním nie je ľahké pracovať. Nakoniec to bolo úplne úžasné. Je to veľký profesionál a po nakrúcaní sme sa dokonca spriatelili,“ vysvetlil režisér.

Samotného Jana Žižku vo filme stvárnil Ben Foster. „Ben je iný ako všetci ostatní. Je to minimalistický herec. Čím menej toho robí, tým je to zaujímavejšie. Chvíľu mi trvalo, kým som sa s ním naučil pracovať, ale aj vizuálne pre mňa stvárnil Žižku tak, že Jan Žižka je Ben Foster," uviedol Jákl.

Bruce Willis, Corrective Measures Čítajte aj Posledný zloduch Brucea Willisa? Pozrite si trailer k jednému z finálnych snímok jeho kariéry...

Nakrúcanie trvalo spolu 54 dní a na pľaci boli aj anglickí herci, napríklad Matthew Goode, ktorý hrá Žigmunda, a William Moseley stvárňujúci Žižkovho brata. Z českých hercov sa môžeme tešiť na Karla Rodena, Ondřeja Vetchého a Jana Budařa. „Aj Ben Cristovao ma veľmi prekvapil. Veľa ľudí sa čudovalo, či môže hrať vo filme zo stredoveku, ale my sme z neho urobili Kumána, čo boli kočovní bojovníci, ktorí boli v tom čase aj v Čechách. Je herecky veľmi talentovaný a svoju úlohu zvládol dobre," dodal producent.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Caine #film Jan Žižka #Petr Jákl