Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Najnovší film od Marvelu: Šialený, akčný, neskutočné efekty! Toto nemôžete v kine zmeškať

Dej je od začiatku priamočiary, jasne daný. Na scéne sa objavuje nová postava, America Chavez (Xochitl Gomez), mladé dievča, ktoré nevie kontrolovať svoju nadprirodzenú schopnosť prechádzať alternatívnymi vesmírmi. Ocitá sa v našej realite prenasledovaná monštrami a zachráni ju „náš“ Doktor Strange. Veľmi rýchlo sa ukáže, že za prenasledovaním je Wanda (Elizabeth Olsen), ktorá sa zmenila na najmocnejšiu čarodejnicu sveta – Scarlet Witch – a prahne po špeciálnej schopnosti mladého dievčaťa.

Chce ju získať, aby sa dostala do vesmíru, kde je šťastná so svojimi synmi. Jej linka je priamym pokračovaním seriálu WandaVision a pre väčšie pochopenie jej konania, mentálneho rozpoloženia a emočného napojenia je viac ako potrebné vedieť všetky skutočnosti, čo sa v tejto minisérii stalo a jej priamym pokračovaním zasadeným do filmu.

Elizabeth Olsen je v úlohe Scarlet Witch fantastická. Konečne možno pri Marvel filmoch vidieť náročnejšie herectvo a charakter, ktorý nie je priamočiary a plochý. Herečka v scénach strieda presvedčivý zlovestný prejav, ktorý v momente striedajú slzy, obrovský smútok, jemnosť. Ten, kto má všetko napozerané, veľmi rýchlo pochopí jej konanie a naskočí na nôtu, ktorú scenáristi prichystali. A to je poukázať na fakt, že nie je klasickým nepriateľom. Len ju treba postaviť zoči-voči nekonečnej bolesti, ktorú v sebe dusí, aby sa stala opäť Wandou Maximoffovou.

Elizabeth Olsen ako Wanda Maximoff/Scarlet... Foto: Marvel Studios
elizabeth olsen, doktor strange , Elizabeth Olsen ako Wanda Maximoff/Scarlet Witch si ukradla celý film pre seba. Jej výkon bol plný emócií.

Olsen vdýchla čarodejnici výraz založený na obrovskej bolesti, zlomenom srdci a túžbe po obyčajnom šťastí, čo aj nosným posolstvom, ktoré niekoľkokrát vo filme zaznie. Tvorcovia sa zaujímavo pohrali s vnímaním divákov a vysunuli Scarlet Witch do pozície netradičného záporáka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Benedict Cumberbatch #Marvel #Elisabeth Olsen #Doktor Strange 2 #Doctor Strange in the Multiverse of Madness