Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zemetrasenie v Netflixe pokračuje! Dotklo sa aj členov britskej kráľovskej rodiny

Projekt Meghan Markle potichu vyškrtli.

02.05.2022 10:47
Meghan Markle, princ Harry Foto:
Prince Harry a Meghan Markle, vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu na fotografii z apríla 2022.
debata

Ani členovia britskej kráľovskej rodiny neboli ušetrení pred škrtmi, ktoré teraz prebiehajú na Netflixe. Znižovanie stavov a krátenie rozpočtov sa rozbehlo po tom, čo vedenie oznámilo pokles počtu predplatiteľov a vzápätí po výraznom poklese cien akcií Netflixu.

Streamer potichu odskočil od animovaného projektu s pracovným názvom Pearl. Ako uvádza magazín Deadline, seriál vytvorila Meghan Markle.

netflix Čítajte aj Netflix reaguje na odliv predplatiteľov: Začal s prepúšťaním, ruší aj prvé projekty

Animák zastrešuje spoločnosť Archewell Productions, ktorú založila vojvodkyňa zo Sussexu spolu so svojím manželom Harrym, s cieľom „produkovať program, ktorý informuje, povznáša a inšpiruje“ prostredníctvom svojho kreatívneho partnerstva s Netflixom. To vzniklo v roku 2020.

Séria Pearl bola prvá z produkcií, ktoré kreovali pre Netflix a mali ju nasledovať ďalšie seriály, dokumenty a programy pre deti.

Ako uvádza produkčná spoločnosť Archewell Productions na svojich stránkach, Pearl je animovaný seriál o hrdinských dobrodružstvách 12-ročného dievčaťa, ktoré sa inšpiruje vplyvnými ženami z histórie.

Vojvodkyňa Meghan Markle je výkonnou producentkou seriálu spolu s Davidom Furnishom (Rocketman, Gnomeo & Júlia) a Carolyn Soper (Sherlock Gnomes, Na vlásku) a filmármi ocenenými cenou Emmy.

Netflix Čítajte aj Netflix bude mať lacnejšie predplatné! Má to však jeden malý háčik…

Vznik série Pearl ohlásili minulé leto a Meghan Markle o seriáli povedala: „Ako mnoho dievčat v jej veku, aj naša hrdinka Pearl je na ceste sebaobjavovania, keď sa snaží prekonať každodenné životné výzvy. Som nadšená, že Archewell Productions, v spolupráci s platformou Netflix a týmito neuveriteľnými producentmi, vám spoločne prinesie tento nový animovaný seriál, ktorý oslavuje výnimočné ženy v celej histórii. S Davidom Furnishom sme sa veľmi tešili, že túto špeciálnu sériu vynesieme na svetlo sveta a som rada, že to dnes môžeme oznámiť.“

Projekt Pearl ale dostal stopku a to ešte vo fáze vývoja. Netflix minulý týždeň vyškrtol aj ďalšie dva animované seriály pre deti, ktoré boli v produkcii – Dino Daycare a dobrodružnú sériu Boons and Curses, inšpirované južnou Áziou.

Neprimerane vysoké výdavky Netflixu na tvorbu obsahu boli neudržateľné a streamer aktuálne prehodnocuje všetky svoje projekty. Mantra Netflixu „jeden film za týždeň“ bola podľa mnohých odborníkov nafúknutá a nereálna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Meghan Markle