Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Máte radi mrazivé príbehy Stephena Kinga? Sme zvedaví, ako sa vám bude páčiť tento!

Ďalšia hororová klasika sa dočkala sfilmovania. Takéto dievča by ste nechceli mať doma...

23.04.2022 10:05
Firestarter, Podpaľačka, Stephen King Foto:
Ryan Kiera Armstrongová ako Charlie vo filme Podpaľačka.
debata

Hororové aj dramatické príbehy od Stephena Kinga sú mimoriadne obľúbené nielen vo svete literatúry, ale aj kinematografie. Máloktorý autor sa môže pochváliť tým, že každé jeho literárne dielo bolo aj sfilmované. Najnovším prírastkom do kolekcie filmov od majstra hororu je snímka Podpaľačka.

Ide o filmovú adaptáciu knihy z roku 1980, ktorá už vo svete filmu má svojho zástupcu. Prvý raz sa príbeh o dievčatku s nadprirodzenými schopnosťami dostal na filmové plátna v roku 1989 (r. Mark L. Lester) a hlavnú úlohu stvárnila vtedy ešte mladučká Drew Barrymore.

Fantasticke zvery, Tajomstva Dumbledora, Eddie Redmayne, Jude Law Čítajte aj Čo hovoria Slováci na Tajomstvá Dumbledora? Toto asi nikto nečakal...

Tento rok sa milovníci mrazivých príbehov môžu tešiť na úplne nové spracovanie. Hlavnou hrdinkou filmu je dievča s pyrokinetickými schopnosťami, ktoré dokáže jedinou myšlienkou zapáliť všetko, na čo si spomenie. Tento „talent“ je smrteľne nebezpečný pre ňu samotnú, ale aj pre jej okolie.

Desaťročná Charlie sa so svojimi rodičmi (Zac Efron a Sydney Lemmon) od narodenia neustále sťahuje z miesta na miesto. Kočovný spôsob života ju neuveriteľne rozrušuje, ale jej rodičia nevedia, ako ju inak ochrániť. Charlie je „iná“. Na zapálenie vecí nepotrebuje zápalky ani zapaľovač, stačí, keď sa rozhodne, že majú horieť. Horšie je, že svoje schopnosti nedokáže úplne ovládať, a keď je rozrušená, môže byť skutočným nebezpečenstvom pre seba aj svoje okolie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zac Efron #Stephen King #Podpaľačka