Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nielen Aquaman, ale aj Minecraft! Jason Momoa bude vo filme o jednom z najobľúbenejších herných titulov

Na filme o obľúbenej videohre sa pracuje už od roku 2014, chcete vedieť, o čom bude?

22.04.2022 07:00
Minecraft, Aquaman Foto:
Predstaviteľ Aquamana Jason Momoa stvárni hlavnú úlohu vo filme založenom na jednom z najobľúbenejších herných titulov.
debata

Jason Momoa, známy ako Aquaman, ale aj z epického sci-fi Duna či zo seriálu Hra o tróny, si zahrá v hranom akčnom filme založenom na známej videohre Minecraft.

Projekt je rozpracovaný už od roku 2014

zväčšiť Herec Jason Momoa. Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Jason Momoa Herec Jason Momoa.

Ako uvádza Hollywood reporter, herec je v poslednom štádiu rokovaní so štúdiom Warner Bros., ktoré film zastrešuje. Režírovať ho bude Jared Hess, ktorý má na konte komédie Napoleon Dynamit či Šialená jazda.

Švédske Mojang Studios, ktoré je vývojárom hry, v roku 2019 načrtlo dej filmu. V jeho centre má stáť dospievajúce dievča a skupinu dobrodruhov, ktorá sa okolo nej sústredí. Po tom, čo sa zlomyseľný Ender Dragon vydá na cestu skazy, musia zachrániť svoj krásny, hranatý Overworld.

FANTASTIC BEASTS: THE SECRETS OF DUMBLEDORE Čítajte aj Nový film od J.K.Rowlingovej zožal kritiku, nielen pochvaly. Prečo je to tak a čo si myslíme o novinke?

Za filmom stoja producenti Duny – Mary Parent and Roy Lee. Na vývoji filmu sa podieľali aj Lydia Winters a Vu Bui z Mojangu. Nad pripravovanou snímkou založenej na Minecrafte však ale visí mnoho otáznikov a pôsobí záhadne. Hrací titul sa od uvedenia v roku 2011 zaradil medzi najobľúbenejšie hry, v októbri 2021 mala hra viac ako 141 miliónov aktívnych hráčov mesačne.

Hra je pomerne jednoduchá, hráči si za pomoci blokov v tvare kociek budujú domy, svety a vytvárajú si vlastné príbehy a zároveň sa bránia proti nepriateľom, ktorí prichádzajú v noci.

Filmy založené na hracích hitoch majú posledné roky úspech, za všetky spomeňme dva. Prvým je Free Guy s Ryanom Reynoldsom v hlavnej úlohe z dielne štúdia 20th Century. Obrovský úspech slávi Paramount s pokračovaním filmu Ježko Sonic, ktorý je aktuálne na veľkých plátnach a po troch víkendoch v našich kinách ho videlo už takmer 100-tisíc divákov.

zväčšiť Jason Momoa ako Aquaman. Foto: TV Markíza
aquaman, jason momoa, Jason Momoa ako Aquaman.

Jason Momoa nakrútil s Warnermi už druhý film o Aquamanovi, snímka s podtitulom Stratené kráľovstvo má naplánovanú premiéru v marci 2023. Film je pokračovaním filmu Aquaman z roku 2018, ktorý zarobil 1 miliardu dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jason Momoa #Minecraft