Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Režisér seriálu Squid Game opäť šokuje! Jeho ďalší projekt provokuje už svojím názvom...

Jeho nový film bude ešte kontroverznejší ako známy seriál.

06.04.2022 07:00
squid game, Foto:
Seriál Squid Game opantal celý svet.
debata (1)

Po nečakanom celosvetovom úspechu kórejského seriálového megahitu Squid Game sa stal jeho režisér Hwang Dong-hyuk zaujímavým pre producentov.

Jeho deväťdielny seriál plný násilia, ktorý sa stal pre Netflix jedným z najúspešnejších hitov v histórii a plánuje sa minimálne ešte jedna jeho ďalšia sezóna, možno bude prekonaný novým titulom.

Posledne preteky, Krystof Hadek Čítajte aj Bez cenzúry! Posledné preteky ukážu skutočný príbeh lyžiarov, ktorý propaganda zmenila

Nový film, na ktorom juhokórejský tvorca pracuje, má veľmi jasný a provokatívny názov: Klub zabíjania starých ľudí.

Povedal to v pondelok na medzinárodnom televíznom trhu v Cannes počas diskusie Klubu seriálových scenáristov, kde bol hlavným rečníkom. Film sa násiliu rozhodne nebude vyhýbať, skôr naopak.

Ako uviedol magazín Variety, bude inšpirovaný románom talianskeho spisovateľa Umberta Eca.

Režisér sa netajil tým, že pôjde o ďalší kontroverzný film. „Bude to násilnejšie ako Squid Game,“ povedal s tým, že pravdepodobne sa bude musieť istý čas ukrývať pred staršími ľuďmi.

Aj seriál Squid Game bol pôvodne navrhnutý ako celovečerný film. Jeho scenár napísal Hwang v roku 2009, no na realizáciu si musel jeho materiál počkať viac ako 10 rokov. „Vedel som, že možno v blízkej budúcnosti bude ten správny čas na tento materiál,“ povedal.

Hwang ponúkol Netflixu Squid Game ešte ako film po tom, čo streamer sprístupnil v roku 2016 svoju platformu v Južnej Kórei. Keďže Netflix a jeho distribučný systém má výrazne menej obmedzení, kórejský režisér dostal zelenú a vytvoril fenomén s názvom Squid Game.

V seriáli niekoľko stoviek skrachovancov kývne na zvláštnu ponuku zúčastniť sa detskej hry a vyhrať obrovský finančný obnos. Čaká na nich lákavá cena, no na ceste k jej dosiahnutiu môžu prísť o život. Počas zdolávania jednotlivých herných disciplín postupne desiatky hráčov zomierajú, usilujú sa aj vziať život jeden druhému. Zvíťaziť totiž môže len ten najprefíkanejší a najšikovnejší.

Suicide squad Čítajte aj Aprílové premiéry na HBO Max a HBO: Samovražedná misia aj Králik Peter na úteku

Sám režisér tvrdí, že je to téma vhodná iba pre Netflix, pretože je to dielo „príliš násilné a investori by sa obávali.“

Jeho nový film Klub zabíjania starých ľudí je zatiaľ v stave 25-stranového náčrtu a jeho pracovný názov je K. O. Club. Bližšie informácie o ňom zatiaľ jeho tvorca neprezradil.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #seriál Squid Game