Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Prečo tento film vôbec vznikol? Toto je premárnená šanca a kreatívne peklo

Verdikt

Morbius podliezol Venomom už tak nízko nastavenú latku. Je to prvoplánový film, kde divák je zavalený veľkým množstvom vizuálnych efektov a scén, tie majú vyplniť obrovské scenáristické kreatívne vzduchoprázdno, ktoré pretavili na strieborné plátna. Kameňom úrazu je scenár, ktorý je jednoducho zlý. Nezachraňuje to ani oscarový Jared Leto, ani skvelý Matt Smith, nemajú sa o čo oprieť a napokon to tak aj vyzerá. Je to číre zúfalstvo a divák veľmi rýchlo zistí, že keď sa už vybral do kina, tak si mal zvoliť iný film. Podobne ako Venom, tak aj Morbius je zbytočným filmom bez pridanej hodnoty.

boj o moc, Čítajte aj Seriálový apríl s HBO Max: Návrat Letušky, ale aj dva skvelé hity s výborným dabingom

Zápletky sú umelé, prvoplánové, jednoducho neveríte ani scenáru, ani situáciám. Bolestivo filmu chýba nejaký esprit. Tohto faktu si musia byť vedomí aj samotní tvorcovia, lebo ak nie, tak je to veľmi smutné. Hlavným motívom je komerčný úspech, podobne ako pri Venomovi. Ten v kritikách hlboko prepadol, no diváci išli húfne do kín a milióny sa len tak hrnuli.

Postupne sa hlavný hrdina premení na krvilačnú... Foto: Sony Pictures
morbius, Postupne sa hlavný hrdina premení na krvilačnú a nekontrolovateľnú beštiu.

Film má stanovenú nejakú osnovu a je jasné, aký príbeh chce povedať, no zvolená cesta nie je dobrá. Prihliadnuc na súčasný trend, keď sa adaptácie komiksových filmov snažia byť iné, prekvapujúce, originálne, tak štúdio Sony sa vybralo naozaj doslova amatérskou a lacnou cestou, čo totálne kazí dojem. Predsa len, pri dobrom uchopení mohli aj antihrdinovia dostať veľmi zaujímavé filmy, ktoré by sa odlišovali od filmov o klasických hrdinoch. No nestalo sa tak. Je len otázne, dokedy sa nechajú filmoví nadšenci tohto žánru klamať a tvorcom budú tolerovať takéto nezmysly.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sony #Marvel #Jared Leto #Morbius