Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prečo tento film vôbec vznikol? Toto je premárnená šanca a kreatívne peklo

Keď dvaja robia to isté, ešte to neznamená, že aj výsledok bude ten istý. Čoraz viac sa ukazuje, že kreatívna priepasť medzi Marvelom a štúdiom Sony, ktoré vlastní práva na vybrané postavičky od komiksového gigantu, je čoraz bolestivejšie väčšia a väčšia.

07.04.2022 07:00
morbius, Foto:
Morbius, zatiaľ, patrí medzi to najhoršie, čo sa tento rok v kinách objavilo.
debata (1)

Filmy, ktoré Sony v posledných rokoch tvrdohlavo vnucuje divákom, sú dôkazom toho, že to jednoducho nevedia robiť. Nič to však nemení na tom, že v najbližších rokoch toho bude ešte viac a dá sa očakávať, že kvalita filmov bude zas a znova výrazne zaostávať. Tak ako aj v prípade najnovšieho filmového prírastku, ktorý sa dostal do kín – Morbiusa.

Kompetentní z Marvel Studios, keď vidia, čo sa stvára s ich postavami, tak si musia až vlasy trhať a byť oprávnene zúfalí.

veľká noc joj, Čítajte aj Veľká noc na Jojke: Obľúbené seriály úplne nezmiznú. ťahúňom má byť film o Karlovi Gottovi

Sony finančnú a kreatívnu vojnu s Marvelom a netýka sa to len práv na Spider-Mana. Filmové štúdio si posilnené vyhliadkou rekordných ziskov chcelo ešte viac odkrojiť z tohto koláča. Vyzerá to tak, že vojnová sekera je nateraz zakopaná a obľúbený hrdina neprejde úplne pod patronát Sony, ale bude držať nad ním ochrannú ruku Marvel a výsledkom má byť nová trilógia filmov. Iná situácia je pri menej známych komiksových postavách, ktoré sa štúdio rozhodlo oživiť a budovať si akýsi nový prepojený vesmír s antihrdinami.

Nikto však doteraz netuší, s akým cieľom to robí, či chce v budúcnosti svetu ukázať akúsi temnú „tímovku“, prípadne či je nejaká šanca prepojiť tento svet s tým, ktorý už viac ako dekádu buduje Marvel. Ale najmä, Sony úplne bez rozmyslu pristupuje k týmto postavám. Marvel je známy do detailov premyslenou stratégiou, s ktorou sa rád pochváli. Sony očividne strieľa len slepé náboje s cieľom zarobiť.

Jared Leto alias Morbius doplatil na... Foto: Sony Pictures
morbius, Jared Leto alias Morbius doplatil na experimenty s krvou.
veľká  noc, Čítajte aj Veľká noc na Markíze: Lákavejší program až večer, Let's Dance, chýbať bude Druhá šanca!

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sony #Marvel #Jared Leto #Morbius