Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Medzi novinkami na Netflixe sú slovenské divácke hity! Tešiť sa môžete na klasiku

Najúspešnejšie divácke tituly minulosti teraz aj na známej streamovacej platforme.

01.04.2022 11:52
Pacho hybsky zbojnik NEPOUZIVAT OPAKOVANE Foto:
Nezabudnuteľný Jozef Kroner Pacho, hybský zbojník, r. Martin Ťapák.
debata (1)

Známe slovenské filmy a rozprávky, ktoré roky vysielali slovenské televízie, teraz prichádzajú aj na Netflix. Ide o klasické rozprávky, ale aj celovečerné filmy patriace v minulosti medzi najúspešnejšie divácke tituly, ktoré majú stále svoje čaro. Vznikali na Slovensku (v rámci Československa) a častokrát išlo o zahraničné koprodukcie. Pozrite sa, ktoré to sú.

Pacho, hybský zbojník

Úsmevná zbojnícka komédia o zbojníkovi Pachovi, ktorý neznáša nespravodlivosť a napriek nedostatku fyzickej sily sa za pomoci svojej šikovnosti a prešibanosti vyrovná s každou situáciou. Filmová adaptácia rovnomennej poviedky Petra Jaroša s Jozefom Kronerom v hlavnej úlohe, ktorú nakrútil Martin Ťapák.

Pehavý Max a strašidlá

Paródia na frankensteinovské príbehy, v ktorej sa sirota Max na potulkách svetom ocitne na hrade baróna Frankensteina. Každý zo strašidelných obyvateľov hradu (od Maxa až po Drakulu) sa cíti sám a túži po troche lásky. Filmová rozprávka nielen pre deti, ktorú nakrútil Juraj Jakubisko podľa literárnej predlohy Frankensteinova teta od Allana Rune Petterssona.

Tisícročná včela

Nezabudnuteľný Jozef Kroner v obľúbenej slovenskej ságe o troch generáciách rodiny Pichandovcov, ktorú nakrútil Juraj Jakubisko ako adaptáciu rovnomenného románu Petra Jaroša.

Fontána pre Zuzanu

Puberťáci prežívajú posledné prázdniny, kým sa rozídu na stredné školy a schádzajú sa pri rozbitej fontáne uprostred sídliska. Divácky obľúbený film Dušana Rapoša z roku 1985 s Evou Vejmělkovou v hlavnej úlohe už aj v ponuke Netflixu.

Soľ nad zlato

Filmová rozprávka režiséra Martina Hollého z roku 1982 s Libušou Šafránkovou, ale aj Jozefom Kronerom či Ladislavom Chudíkom.

Známy príbeh o sile ľudskej lásky, ktorému nechýba strašidelný nádych. Starnúci kráľ Pravoslav sa rozhodne odovzdať kráľovské žezlo tej z troch dcér, ktorá ho najviac miluje. Najmladšia Maruška však nepresvedčí otca o svojej láske. Vyhnaná z hradu a na ceste za svojou láskou, Soľným princom, musí navyše prekonať všetky nebezpečné prekážky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix