Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Autor najväčšieho českého hitu roku 2019 predstavuje novinku. Prináša veľa lásky, deti aj psov

Romantická komédia Srdce na dlani stavila na známe tváre, roztomilé deti a zamilovaných psov.

30.03.2022 11:55
Boleslav polívka Foto:
Eliška Balzerová a Boleslav Polívka s chuťou hrajú ľudí, ktorí majú srdce na dlani.
debata (1)

Romantická komédia Srdce na dlani rozpráva o troch generáciách jednej rodiny, ktorej členom sa do života pripletie láska. Film nakrútil podľa vlastného scenára Martin Horský, ktorý stojí za najúspešnejším českým filmom u susedov za rok 2019 – Ženy v behu.

Will Smith, Oscar 2022 Čítajte aj Ako to dopadlo s oscarovou fackou Willa Smitha? Kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva

Snímka, ktorú od štvrtka uvidíte v slovenských kinách, sa odohráva v prostredí Prahy a príbeh je fiktívny. „Ide o vymyslené príbehy a situácie, z ktorých by mal byť cítiť skutočný život,“ hovorí režisér. Hereckú dvojicu Eliška Balzerová a Bolek Polívka mal v hlave už pri písaní scenára. „Som veľmi rád, že sa mi sen splnil a títo skvelí herci úlohy prijali. O obsadení ďalších rolí som začal premýšľať až po dopísaní scenára,“ vraví Martin Horský.

Zábery z romantickej komédie Srdce na dlani Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Eliška Balzerová a Jaroslava Kretschmerová vo...

Film stavil aj na divácky vďačné prvky, ako sú roztomilosť detí a psov. „Na detské roly sme robili veľký kasting a vyplatilo sa. Do úlohy Honzíka sa nám podarilo objaviť veľmi talentovaného Jendu Čadila, pre ktorého to bola prvá filmová rola a zvládol ju výborne,“ vraví režisér.

Hlavných psích hrdinov stvárňujú dvaja baseti, poľovnícke plemeno psov nižšieho vzrastu, „Spočiatku nás od tohto plemena odradzovali, že je s nimi ťažká spolupráca, ale podarilo sa nám nájsť dvoch šikovných basetov Vincenta a Agátu, ktorí to odohrali na psieho Oscara,“ dodáva režisér.

Pozrite si trailer k novej romantickej komédii Martina Horského Srdce na dlani:

Video

Láska číha všade

Láska sa pripletá pod nohy takmer všetkým účinkujúcim. Napríklad Josefovi (Boleslav Polívka), ktorý sa po odchode do dôchodku rozhodne splniť si sen a stať sa pouličným klaunom. Svojím šarmom očarí aj Marušku (Eliška Balzerová), majiteľku kaviarne na kolesách.

zväčšiť Eliška Balzerová vo filme Srdce na dlani. Foto: CinemArt
SRDCE NA DLANI, Eliska Balzerova Eliška Balzerová vo filme Srdce na dlani.

K pochybnostiam o vhodnosti romantického vzťahu v neskoršom veku pribudne priťažujúca okolnosť – fakt, že k Jozefovi sa do vily sťahuje jeho dcéra Anička (Jana Pidrmanová) aj s päťročným Honzíkom. Domnieva sa, že s chlapmi definitívne skončila, ale stretnutie s dávnou láskou Pavlom (Matouš Ruml) ju nenechá chladnou.

K Honzíkovi do škôlky nastupuje nové dievčatko Alenka. Honzík prvýkrát zažíva pocity spojené s láskou, ešte sa v nich neorientuje po rady si chodí k mame, dedkovi Jozefovi aj strýkovi Karlovi (Vladimír Polívka). Aj toho stretne v škôlke láska, keď sa zamiluje do Honzíkovej pani učiteľky Elišky (Kristína Svarinská). A aby toho zbližovania nebolo málo, Karlov pes Valček si veľmi rozumie s Eliškinou fenkou Šalinou.

Všetko smeruje k happyendu

zväčšiť Eliška Balzerová a Jaroslava Kretschmerová vo... Foto: CinemArt
SRDCE NA DLANI, Vladimir Polivka, Kristina Svarinska Eliška Balzerová a Jaroslava Kretschmerová vo filme Srdce na dlani.

Vladimír Polívka stvárnil jednu z kľúčových postáv aj vo filme Ženy v behu. Syn Bolka Polívku a francúzskej herečky Chantal Poullain, vo filme Srdce na dlani so svojím skutočným otcom hral otca a syna. Vladimír tu hrá bývalého horolezca, ktorý skončil na vozíku, no nijako zásadne tým netrpí. O svojej filmovej partnerke, slovenskej herečke Kristíne Svarinskej, povedal: „Kristína je veľmi uvoľnená a prirodzená "ženská“, ktorú baví hrať a vymýšľať." Podľa neho má Kristína veľkú, špecifickú charizmu.

„Vladimír je veľmi vnímavý a o svojej postave veľmi premýšľa. Cítila som v ňom oporu a vedeli sme sa aj zasmiať,“ vracia svojmu filmovému partnerovi komplimenty Kristína Svarinská. O filme hovorí, že v ňom všetko smeruje k šťastnému koncu, kde láska zvíťazí. „Niekedy je fajn dospieť k cieľu touto pokojnou cestou. To už sa v živote málokedy podarí.“

zväčšiť Dvaja baseti, ktorí si zahrali vo filme Srdce... Foto: CinemArt
SRDCE NA DLANI Dvaja baseti, ktorí si zahrali vo filme Srdce na dlani.

So psími hercami to nebolo vždy najjednoduchšie, o čom svedčia aj slová Vladimíra Polívku. „Ich veľmi často nepredvídateľné správanie mi pri nakrúcaní dávalo obrovský priestor na improvizáciu. Baseti sú zlatí psi, ale sú to také ‚kopýtka‘ a majú svet trochu ‚na párku‘. Sú to prví psi, ktorí dokázali ignorovať aj rôzne odmeny. Dokonca vedia nereagovať úplne na všetko,“ spomína na nakrúcanie Vladimír.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bolek Polívka #Kristína Svarinská #Eliška Balzerová #Srdce na dlani