Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Milujete seriály o vikingských bojovníkoch? Tento film potom nakrútili priamo pre vás

Na filme Severan, v ktorom si zahrala aj Nicole Kidman, sa podieľali aj historici a odborníci na severskú mytológiu.

02.04.2022 06:00
Severan, Nicole Kidman Foto:
Nicole Kidman ako kráľovná Gudrún vo filme Severan.
debata

Drsní Vikingovia, staroveká mytológia a s ňou súvisiace legendy, aktuálne patria v seriálovej tvorbe k divácky vyhľadávaným témam. Ak patríte medzi tých, ktorí sa nechali uniesť seriálom Vikingovia, Vikingovia: Valhalla alebo ďalšími sériami o starovekých bojovníkoch, počkajte si na film Severan.

Ide o príbeh o vikingskom princovi Amlethovi(Alexander Skarsgård), ktorého ženie dopredu pomsta. Temný a surový epos o bojovníkovi, ktorý sa mstí za vraždu svojho otca, nakrútil režisér Robert Eggers (Maják, Čarodejnica).

Pacho hybsky zbojnik NEPOUZIVAT OPAKOVANE Čítajte aj Medzi novinkami na Netflixe sú slovenské divácke hity! Tešiť sa môžete na klasiku

Amleth bol synom mocného vikingského kráľa a jeho ženy Gudrún. Zrada a zákerná vražda ho pripravila nielen o otca, ale aj o domov. O pár rokov neskôr sa svetom pretĺka ako bezmenný bojovník a má jediný cieľ. Vlastnoručne zabiť tých, ktorí ho pripravili o rodinu a šťastnú budúcnosť.

Video

„Tento príbeh potrebuje k životu filmové plátno. Je výpravný v tom najlepšom slova zmysle, natáčali sme na nádherných islandských lokáciách a pri niektorých akčných scénach budete mať pocit, že sa nachádzate v ich epicentre,“ sľubuje Robert Eggers.

Poctivý prístup k spracovaniu materiálu dosvedčuje aj fakt, že na vývoji filmu sa podieľali historici špecializujúci sa na vikingskú éru. Režisér s nimi spolupracoval pri písaní scenára, ale konzultoval s nimi aj počas natáčania.

Vo filme účinkuje silný herecký ansámbel, okrem švédskeho herca Alexandra Skarsgårda (Veľké malé klamstvá, True Blood: Pravá krv…) sa môžete tešiť na Nicole Kidman, Ethana Hawkea, Anyu Taylor-Joy (Dámsky gambit), vo filme si zahral aj oscarový herec Willem Dafoe a islandská speváčka Björk. Zahrala si vikingskú šamanku.

Zábery z drsnej vikinskej drámy Severan Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Záber z filmu Severan, na ktorom vidno...

Vo filme Severan sa Nicole Kidman a Alexander Skarsgård stretnú už po druhý raz. Vo Veľkých malých klamstvách (2017) si zahrali manželov s problematickým vzťahom, teraz sa stretli ako matka-syn.

Michal Kollar Čítajte aj Ultimátum má viac trikov ako prvý Pán prsteňov, hovorí režisér Michal Kollár

Meno hrdinu Amleth nie je náhodné, príbeh vychádza zo severskej legendy, ktorá inšpirovala Williama Shakespeara pri písaní Hamleta.

Snímka Severan príde do slovenských kín 14. apríla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicole Kidman #filmové novinky #Alexander Skarsgard #Severan