Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčšia noc v histórii televízie? Facka Willa Smitha na Oscaroch 2022, ktorá obletela svet

Hladký priebeh priameho prenosu narušil moment, kedy sa známy herec neudržal a vybehol na pódium.

28.03.2022 08:38
Oscar 2022, Will Smith Foto: ,
Will Smith (vpravo) vyšiel počas udeľovania Oscarov na pódium a dal komikovi Chrisovi Rockovi facku za poznámku o holej hlave jeho manželky.
debata (11)

Odovzdávanie Oscarov sa po dvoch pandemických rokoch opäť vrátilo v plnej paráde so živým publikom do Dolby Theatre v Los Angeles. Počas večera sa udialo niekoľko zásadných udalostí, najviac sa ale do povedomia divákov pravdepodobne zapíše jedna.

O najväčší moment prekvapenia sa nepostarala vojna na Ukrajine ani fakt, že ceny pre filmárov získavajú najnovšie streamovacie spoločnosti. Bol to Will Smith a jeho facka, ktorá počas uplynulých hodín obletela svet. A následne jeho emotívny prejav po získaní ocenenia.

Keď počas oscarového večera komik Chris Rock vtipkoval na účet manželky Willa Smitha spustil reakciu, s ktorou nerátal. Narážka na Jadu Pinkett Smith a jej oholenú hlavu, ktorú komik pripodobnil k vojačke G.I. Jane, zdvihla jej manžela Willa Smitha zo sedadla a doviedla na pódium.

Nič netušiacemu Rockovi dal otvorenou dlaňou facku na líce. Rock, ktorý si pôvodne myslel, že ide o vtip – rovnako ako publikum – zostal zaskočený a vysvetlil, že to bol iba vtip na spôsob G.I. Jane.

Video

Zo svojho sedadla ešte Will Smith stihol zakričať, nech si neberie meno jeho ženy do svojich úst (sociálnymi sieťami sa okamžite začali šíriť príspevky s necenzurovanou austrálskou verziou jeho vyjadrenia, ktoré obsahovalo aj nadávku začínajúcu na f…).

Chris Rock to vzápätí okomentoval slovami, že to bola najväčšia noc v histórii televízie.

Manželka Willa Smitha na sociálnych sieťach pred časom oznámila, že trpí alopéciou a s týmto ochorením spôsobujúcim vypadávanie vlasov sa rozhodla „skamarátiť“ tak, že si hlavu oholila.

zväčšiť Will Smith a jeho manželka Jada Pinkett Smith... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Oscar 2022, Will Smith, Jana Pinkett Smith Will Smith a jeho manželka Jada Pinkett Smith prichádzajú do Dolby Theatre v Los Angeles pred odovzdávaním ocenení Oscar 2022.

Agresívna reakcia Willa Smitha na nemiestny žart stand up komika voči manželke tak narušila dokonale naplánovaný hladký priebeh večera a odklonila pozornosť od toho, prečo sa tam všetci zišli.

Oscar, CODA Čítajte aj Najlepší film je CODA, Will Smith má Oscara a vylepil aj jednu facku

Emotívna bola aj ďakovacia reč Willa Smitha, keď získal sošku Oscara a snažil sa zdôvodniť svoje konanie.

Vyhral v kategórii najlepší herec v hlavnej úlohe za stvárnenie postavy Richard Williamsa, otca tenisových šampiónok Williamsových vo filme King Richard. Film ukazuje otca ako hlavnú hnaciu silu stojacu za úspechom špičkových športovkýň a zároveň ochrancu, ktorý svojou cieľavedomosťou a neústupčivosťou pomohol rodine dostať sa z ghetta na lepšie miesto.

Vo svojom prejave sa snažil nepriamo vysvetliť svoje konanie. Zdôraznil, že Richard Williams bol ochrancom svojej rodiny a on sa tak tiež cíti.

Will Smith tiež spomenul, že herecký kolega Denzel Washington (ktorý za ním počas prestávky prišiel, pozn. red.) mu povedal: „Počas svojich najväčších momentov si dávaj pozor, práve vtedy si pre teba prichádza diabol.“

V závere sa v krátkosti ospravedlnil americkej filmovej akadémii aj nominovaným kolegom.

Večer, ktorý mal byť venovaný filmom a ich tvorcom, už po incidente nemohol byť tým, čím mal byť. Poctou filmárom a ich dielam.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Will Smith #Chris Rock #Oscar 2022