Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Je to potvrdené! Film o Marilyn Monroe nesmú na Netflixe vidieť mladiství

Ide o prvý film streamovacieho giganta s najvyšším vekovým obmedzením.

25.03.2022 10:42
Milton Greene Marilyn Monroe Foto:
Marilyn Monroe očami fotografa Miltona H. Greena.
debata

Film o Marilyn Monroe s názvom Blonde z produkcie Netflixu nebude pre mladistvých. Obsahuje totiž sexuálne explicitné scény, vhodné len pre dospelých.

Ikonickú herečku vo filme Blonde stvárnila Ana de Armas. Snímka bude kronikou vnútorného života hollywoodskeho sexsymbolu 50. a 60. rokov s fiktívnymi prvkami. Film napísal a režíroval Andrew Dominik na základe rovnomenného románu Joyce Carol Oatesovej.

Ana de Armas na zábere z bondovky Nie je čas... Foto: Film Forum
ana de armas, Nie je cas zomriet Ana de Armas na zábere z bondovky Nie je čas zomrieť.

Nový film, ktorý má zaradiť do svojej ponuky Netflix v druhej polovici roka 2022 a mal by sa premietať vo vybraných kinách, získal od americkej Asociácie hraného filmu rating NC-17. Ide o najvyššie možné vekové obmedzenie a znamená, že je určený len pre dospelých. Asociácia združuje najvýznamnejšie filmové štúdiá a systém hodnotenia filmov bol zavedený v roku 1968, aby poskytol rodičom informácie o vhodnosti filmov pre ich deti.

bridgerton, Čítajte aj Svetová seriálová senzácia je späť! Netflix ponúkne provokatívnu druhú sériu...

Režisér Andrew Dominik už v minulosti naznačil, že film bude mať pravdepodobne to najvyššie vekové obmedzenie. Ako sa vyjadril pre magazín Screen Daily, jeho snímka sa ale neuchádza o verejnú funkciu.

Netflix dokonca podľa slov režiséra najal strihačku Jennifer Lameovú, aby okresala explicitné scény nachádzajúce sa vo filme, zobrazujúce napríklad znásilnenie. Napriek tomu získal od asociácie hodnotenie NC-17.

tienohra, Milan Ondrik, Dominika Moravkova Čítajte aj Peter Bebjak onedlho do kín odprevadí svoj ďalší film. V hlavnej úlohe bude Milan Ondrík

Hoci Netflix má v portfóliu filmy s maximálnym ratingom NC-17, ide o zatiaľ prvú snímku z vlastnej produkcie určenú len pre dospelé publikum. Paradoxné na tom je, že kontrola je v porovnaní s kinami pri streamovacej platforme nemožná.

Ana de Armas viac ako pol roka trénovala hlasový prejav Marilyn Monroe. Aktuálne ju môžete vidieť po boku Bena Afflecka v erotickom trileri Deep Water (Hulu), na jeseň zažiarila v poslednej bondovke Nie je čas zomrieť.

V snímke Blonde si zahrali aj Adrien Brody, Bobby Cannavale a Julianne Nicholson.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marilyn Monroe #netflix #Ana de Armas #Blonde