Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Napätie aj atraktívne lokácie. Pozrite si prvé zábery z nového projektu Mariany Čengel Solčanskej!

Každú minútu je na čo sa pozerať, sľubuje v súvislosti so Zakliatou jaskyňou známa režisérka. Zahviezdi v nej aj Martina Zábranská.

23.03.2022 09:56
Zakleta jeskyne foto Vojtech Resler  9 Foto:
Táňa Pauhofová pri nakrúcaní výpravnej rozprávky Zakliata jaskyňa.
debata

Po troch pandemických prerušeniach dokončili koncom roka 2021 nakrúcanie, teraz púšťajú von prvé zábery novej slovensko-českej filmovej rozprávky Zakliata jaskyňa. Poputuje do kín pri príležitosti Medzinárodného dňa detí, 2. júna.

Autorka a režisérka výpravnej rozprávky Mariana Čengel Solčanská sľubuje originálne a divácky príťažlivé dielo, plné tajomna, prekvapivých zvratov a neumierajúcej nádeje v dobrý koniec.

V centre príbehu je jaskyňa s prekrásnou rubínovou sieňou, ku ktorej sa viaže legenda o kliatbe. Rubíny zlákajú Lenu, jednu zo sestier žijúcich v dedine so svojím otcom, ktorá sa však už z jaskyne domov nevráti a celé kráľovstvo upadne do biedy.

THE ADAM PROJECT Čítajte aj Projekt Adam na Netflixe? Reynoldsove hlášky, psie oči a relax v lese

Filmová rozprávka sa nakrúcala 39 dní počas všetkých štyroch ročných období, v lokalitách na Slovensku, v Českej republike aj v Maďarsku.

Do kín a tiež na sociálne siete sa dostávajú prvé zábery naznačujúce príbeh rozprávky a** vy si ho môžete pozrieť priamo u nás:**

Video
Pozrite si teaser trailer k novej filmovej rozprávke Zakliata jaskyňa.

Pre scenáristku a režisérku Mariannu Čengel Solčanskú bola Zakliata jaskyňa príjemnou, aj keď náročnou prácou. „Nakrútili sme nesmierne výpravnú filmovú rozprávku, v ktorej sa je každú minútu na čo pozerať, so skvelými hereckými výkonmi, v úžasných prírodných scenériách. Hudba, ktorú zložila Ľubica Čekovská a nahral ju Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, pripomína diela Hansa Zimmera pre najväčšie filmové produkcie,“ vraví režisérka.

Deep Water, Ben Affleck, Ana de Armas Čítajte aj Filmové novinky na Netflixe, Hulu a Amazone: Erotický triler s Affleckom aj japonská romantika

Zakliata jaskyňa dala hereckú príležitosť vychádzajúcim talentom, ako sú Martina Zábranská (známa najmä z televíznych obrazoviek či z rádia), Petra Dubayová, ktorá si predtým zahrala v trileri Sviňa.

V rozprávke ale nechýbajú herecké hviezdy ako Táňa Pauhofová alebo Marko Igonda, spolu s medzinárodným obsadením v podobe Ondřeja Krausa, Karla Dobrého či srbského herca Predraga Bjelaca známeho z filmovej série o čarodejníkovi Harrym Potterovi.

Z nakrúcania Zakliatej jaskyne Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Táňa Pauhofová v rozprávke Zakliata jaskyňa.

Pre režisérku to bola výrazná zmena, keďže predtým nakrútila dva politické trilery, oba mimoriadne divácky úspešné.

„Je to krásny pocit, som za to vďačná a dúfam, že už žiadny tretí politický triler nepríde. Ani Únos, ani Sviňu som nemala v pláne nakrútiť. Jednoducho to prišlo a ja som sa k tomu postavila ako k občianskej povinnosti. Ale táto rozprávka je vyslovene príjemná práca,“ povedala nedávno Mariana Čengel Solčanská.

Tana Pauhofova 1 Čítajte viac Známa slovenská režisérka dotočila. Bolo to jedno najťažších nakrúcaní!

Nakrúcalo sa na viacerých atraktívnych lokalitách, napríklad v Terchovej pri Jánošíkových dierach, v okolí Súľovských vrchov a v skanzene vo Vychylovke a v susedných Čechách v romantických priestoroch zámku Pernštejn.

Posledné filmovacie dni prebehli v maďarských filmových ateliéroch MAFILM, ktoré využívajú aj americké produkcie. Filmovalo sa v slovenských jaskyniach Domica a Driny. V Domici, kde si rozprávku roztočili, museli opustiť pre rozsiahle záplavy a nájsť si alternatívu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mariana Čengel Solčanská #Zakliata jaskyňa