Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Batman aj Spider-Man majú smolu! Slovákov do kín najviac ťahá Koleník s Pauhofovou

Pokračovanie Šťastného nového roka, nakrútené pri slovenskom mori, porazilo počas víkendu aj nového Spider-Mana.

22.03.2022 11:27
Stastny novy rok 2, Jan Kolenik, Tana Pauhofova Foto:
Táňa Pauhofová a Ján Koleník vo filme Šťastný nový rok 2: Dobro došli.
debata

Diváci na Slovensku sú zvedaví na slovenské filmy, ale musia to byť romantické komédie. Tento trend je dlhodobo známy a vyplýva to aj z údajov Únie filmových distribútorov o návštevnosti slovenských kín za posledné týždne.

Filmová novinka Šťastný nový rok 2: Dobro došli sa počas prvých dní od uvedenia na veľké plátna dočkala rekordnej návštevnosti – 69 900 divákov. Snímka z dielne režiséra Jakuba Kronera a producentky a scenáristky Adriany Kronerovej tak prekonala aj svetový blockbuster The Batman.

Deep Water, Ben Affleck, Ana de Armas Čítajte aj Filmové novinky na Netflixe, Hulu a Amazone: Erotický triler s Affleckom aj japonská romantika

Ten má na Slovensku po troch týždňoch od uvedenia v kinách podobnú, respektíve o pár tisícok nižšiu návštevnosť – 63 310 divákov.

Navyše, počas samotného premiérového víkendu bolo na svadbu Jána Koleníka a Táne Pauhofovej zvedavých 57 582, čo je najviac divákov počas uvádzacieho víkendu od začiatku pandémie. Aj posledný Spider-Man: Bez domova, vytiahol do slovenských kín počas premiérového víkendu 38 454 divákov.

Ešte nedávno toto pandemické prvenstvo najnavštevova­nejšieho premiérového víkendu patrilo inej komédii, evitovke V lete ti poviem, ako sa mám.

Zábery z filmu Šťastný nový rok 2: Dobro došli Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Jiří Bartoška a Emília Vášáryová vo filme...

Tieto čísla nie sú prekvapením, diváci sú zvedaví na svojich filmových hrdinov, ktorých už dobre poznajú z prvého filmu a zaujíma ich, aké sú ich ďalšie osudy. Predsvadobné patálie, ktoré sa navyše odohrávajú pri slovenskom mori v Chorvátsku, ale aj hrejivá láska mladého páru, sú témy, s ktorými sa ženské návštevníčky kín vedia ľahko stotožniť.

Rovnako, Ján Koleník a Táňa Pauhofová patria top slovenských hercov, ktorí sú spolu s ďalším áčkovým obsadením filmu stávkou na istotu.

THE ADAM PROJECT Čítajte aj Projekt Adam na Netflixe? Reynoldsove hlášky, psie oči a relax v lese

Príbeh filmu Šťastný nový rok 2: Dobro došli sa začína na Silvestra, keď Ján Koleník požiada Táňu Pauhofovú o ruku. Jej súhlas rozpúta vtipný kolotoč udalostí predchádzajúcich ich svadbe v nádhernom prostredí pri chorvátskom mori.

Trojica priateliek (Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Gabriela Marcinková) a ich rodiny vnášajú do zdanlivo jednoduchej prípravy svadby dobrodružstvo, napätie, zábavu a niekedy aj drámu. Zatiaľ čo jedna z nich je momentálne bez partnera, druhá má okolo seba hneď dvoch súperiacich sokov a tretia manžela, ktorý svojou bezstarostnosťou už naozaj prekračuje všetky hranice. Všetci v podstate nechtiac robia všetko pre to, aby zamilovanej dvojici svadbu skomplikovali, alebo ich vlastným príkladom odradili, až tak, že k nej skoro ani nedôjde…

Daniel Radcliffe Čítajte aj Daniel Radcliffe zasadil úder fanúšikom! Nechce byť znova Harrym Potterom

Hereckú zostavu známu z prvého filmu – Emília Vášáryová, Jiří Bartoška, Tomáš Maštalír, Marek Majeský, či Anna Kadeřávková dopĺňajú v dvojke ďalšie známe tváre: Dagmar Havlová, Jozef Vajda, Marco Bonini z Talianska, Toni Gojanović a Goran Bogdan z Chorvátska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Táňa Pauhofová #Ján Koleník #Šťastný nový rok