Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Projekt Adam na Netflixe? Reynoldsove hlášky, psie oči a relax v lese

Hit streamovacej platformy je magnetom pre divákov. Ako sa nám páčil?

20.03.2022 12:05
THE ADAM PROJECT Foto:
Ryan Reynolds ako veľký Adam and Walker Scobell ako mladý Adam vo filme The Adam Project.
debata

Netflix v marci predstavil jeden z ťažiskových filmov prvej polovice tohto roka. Projekt Adam nakrútila dvojica, ktorá sa osvedčila pri pomerne zaujímavom kinohite Free Guy – herec Ryan Reynolds a režisér Shawn Levy.

Obaja patria do komerčnej zóny, kde sa nakrúca jeden film za druhým podľa zabehnutých mustier, aby divák nebol veľmi šokovaný z prevratných noviniek. Z tohto hľadiska sa im sci-fi akčný rodinný film Projekt Adam podaril na plnej čiare. Neprekvapiť, zbytočne nešpekulovať, nikoho nenútiť k prílišným úvahám a potešiť bežného diváka Netflixu, ktorý si po náročnom dni pustí niečo na odľahčenie. Po premiérovom víkende lámal rekordy sledovanosti, počtom hodín sa dostal hneď za Red Notice a Don’t Look Up.

Daniel Radcliffe Čítajte aj Daniel Radcliffe zasadil úder fanúšikom! Nechce byť znova Harrym Potterom

Projekt Adam drží pohromade vďaka dvom hlavným predstaviteľom, Ryanovi Reynoldsovi a jeho mladšiemu ja v podaní Walkera Scobella. Vo vedľajších úlohách ich dobre podporujú Jennifer Garnerová ako matka a Mark Ruffalo ako otec. Slabšia dejová línia, vyskladaná akoby z viacerých filmov, sa tak vďaka nim nerozpadne ako domček z kariet.

Ryan Reynolds cestuje ako veľký Adam späť do minulosti, aby sa spojil so svojím otcom, ktorý položil základy cestovania časom. Jeho cieľom je zachrániť manželku a zabrániť tomu, aby si moc prisvojila a zneužila jedna chamtivá, bohatá pani. Omylom sa ale dostane do časovej roviny, v ktorej je už otec mŕtvy a on stretáva svoje mladšie ja, mladého Adama. Sympatický blondiačik je samotár šikanovaný v škole, ktorý dáva zabrať svojej mame, pretože sa vyrovnáva so smrťou otca. Starší Adam sa snaží ísť ešte ďalej do minulosti, aby uskutočnil svoju misiu, ale je zranený a zoslabnutý, potrebuje teda pomoc svojho mladšieho ja.

Interakcie medzi Adamom a jeho nedospelou verziou sú najzaujímavejšou časťou celého filmu. Nechýbajú, samozrejme, Reynoldsove tradičné poznámky či predvádzanie muskulatúry. Dospelý Adam je na svoje dvanásťročné ja pomerne ostrý, zazlieva mu, aký je slaboch a ako sa správa k mame. Do tejto interakcie pretaví hnev na seba samého za to, aký k nej bol v minulosti. Lebo dnes už chápe, že sama trúchlila a snažila sa byť silná kvôli svojmu synovi, aby to celé ustála.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ryan Reynolds #Projekt Adam