Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Peter Bebjak onedlho do kín odprevadí svoj ďalší film. V hlavnej úlohe bude Milan Ondrík

Dramatický príbeh Tieňohry vznikol na základe tragickej udalosti zo života producenta filmu.

16.03.2022 11:25
tienohra, Milan Ondrik, Dominika Moravkova Foto:
Dominika Morávková a Milan Ondrík na zábere z filmu Petra Bebjaka Tieňohra.
debata

Úspešný slovenský režisér Peter Bebjak po filmoch Správa či Jozef Mak odprevadí už onedlho do kín svoj ďalší celovečerný film. Tentoraz ide o snímku nazvanú Tieňohra a do kín má namierené 7. apríla.

V hlavnej úlohe uvidíme slovenského herca Milana Ondríka, ktorý stvárnil Jána Kavku, štyridsaťročného záchranára z malého mesta, ktorý práve opustil svoju manželku (Dominika Morávková). Tá sa však stane obeťou zločinu práve v čase rozchodu a Ján žije s pocitom viny, že nepriamo zapríčinil jej smrť a nepomohol jej v čase, keď to najviac potrebovala.

Svoju bezradnosť plynúcu z pocitu viny sa rozhodne „vymlátiť“ na boxovacom vreci, útočisko nájde vďaka kamarátovi Michalovi (Hynek Čermák) v miestnom boxerskom klube, ktorého členovia sú preňho novou rodinou.

Tereza Kostková Čítajte aj Najúspešnejší slovenský film od začiatku pandémie? Komédia o partii štyridsiatnikov

Vyšetrovateľ úmrtia Jánovej manželky Evy ale stále naráža na čudné okolnosti sprevádzajúce jej smrť. Ukáže sa, že páchateľom je narkoman, ktorý je informátorom pod ochranou vyšetrovateľky z protidrogovej centrály a jeho čin možno nebude potrestaný.

Zábery z filmu Petra Bebjaka Tieňohra Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Milan Ondrík na zábere z filmu Petra Bebjaka...

Hlavný hrdina síce chce veriť v spravodlivosť, ale obáva sa, že vrah môže uniknúť trestu a rozhodne sa vziať odplatu do vlastných rúk. Podarí sa mu však okrem trestu zabezpečiť aj odpustenie sebe samému?

Scenár dramatického príbehu Tieňohra napísala podľa námetu producenta Jana Bradáča jeho manželka Vendula Bradáčová. Ako uvádza na svojich webových stránkach Česká televízia, ktorá je spolu s RTVS jedným z koproducentov filmu, námet príbehu vychádza z osobnej životnej skúsenosti Jana Bradáča. Motív Tieňohry je takmer autobiografický.

protest, Čítajte aj Najskôr narušila vysielanie ruskej televízie, potom bola nezvestná, teraz sa redaktorka objavila na súde

„V príbehu Tieňohry považujem za najdôležitejšiu tému konflikt medzi inštitucionálnou spravedlivosťou a tou subjektívne nastavenou, kedy sa vrah vášho blízkeho môže za určitých okolností pohybovať voľne na slobode, a dokonce aj vo vašej blízkosti,“ hovorí producent a autor námetu Jan Bradáč.

Na filme sa podieľal ako dramaturg aj známy český režisér a scenárista Petr Zelenka. Peter Bebjak na filme opäť pracoval s kameramanom Martinom Žiaranom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Ondrík #Peter Bebjak #Dominika Morávková #Tieňohra