Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hrdinovia z DC Comics budú meškať. Fanúšikovia si znova musia počkať, niečo ale príde aj skôr

Oneskorí sa Black Adam, The Flash, ale aj Aquaman 2. Shazam 2 ale príde do kín skôr.

11.03.2022 06:00
koláž, Aquaman, The Flash Foto:
Premiéry filmov Aquaman 2 a The Flash sa posúvajú.
debata (1)

Len pred pár týždňami sa DC Comics spolu s Warner Bros. snažili navnadiť fanúšikov svojich komiksových postáv a predstavili upútavku na najočakávanejšie vlastné filmy na rok 2022, nazvanú The World Needs Heroes.

Už sú tu ďalšie presuny a posuny a už z toho začína byť mierny chaos. Aby ste sa v tom nestratili, prinášame prehľad toho, kedy sa svojich hrdinov dočkáte.

batman, the batman, Čítajte aj Temný, bezútešný, znepokojivý a najmä originálny! Nový Batman je odsúdený na úspech

Dôvodom majú byť v prípade Aquamana a snímky The Flash podľa viacerých zdrojov oneskorenia v postprodukcii. Problém súvisí s pandémiou kovidu, ktorá spôsobila omeškania v postprodukčných štúdiách pracujúcich na vizuálnych efektoch. The Flash obsahuje napríklad až 2500 VFX záberov.

Upútavka na nové filmy v roku 2022, ktorá po pár týždňoch už nie je aktuálna.

Pozrite si, ako sa menia termíny premiér jednotlivých filmov:

Black Adam

Nový termín: 21. október 2022

Dwayne Johnson ako komiksový antihrdina Black Adam vyrazí v rovnomernom filme do kín o tri mesiace neskôr, ako mal. Pôvodný júlový termín si v diároch prehoďte na 21. október. Keďže na samostatný film sa čakalo mnoho rokov, tých pár mesiacov už určite nie je zásadných.

DC Liga superzvierat

Nový termín: 28. júl 2022

Zato animovaný film DC Liga superzvierat sa dostane na strieborné plátna skôr, ako bolo plánované. Do kín sa deti aj dospelí môžu vybrať v pôvodnom termíne premiéry Black Adam, teda 28. júla.

Shazam! 2

Nový termín: 15. december 2022

O šesť mesiacov skôr príde na strieborné plátna aj ďalší rodinný film, pokračovanie filmu Shazam! Zachary Levi sa opäť predstaví v hlavnej úlohe filmu, v ktorom sa chlapčisko vychovaný ulicou mení po vykríknutí čarovného slova Shazam! na dospelého superhrdinu. Kto si ho obľúbil, určite sa poteší tomu, že z júna 2023 sa posúva do vianočného termínu, na 15. december. Film má anglický názov Shazam! Fury of the Gods a má byť akčnejší a prepracovanejší ako ten prvý. Snímku nakrútil švédsky režisér David F. Sandberg, ktorý režíroval aj prvý Shazam! a predtým aj horor Annabelle 2: Stvorenie zla.

Aquaman a stratené kráľovstvo

Nový termín: 16. marec 2023

zväčšiť Jason Momoa ako Aquaman. Foto: TV Markíza
aquaman, jason momoa, Jason Momoa ako Aquaman.

Do morských hlbín sa Jason Momoa ako Aquaman opäť ponorí až v marci 2023, čím sa premiéra posunie o tri mesiace. Súvisí to pravdepodobne s posunom predchádzajúcich filmov.

The Flash

Nový termín: 22. jún 2023

Jeden z najväčších posunov zaznamenal prvý samostatný film o najrýchlejšom mužovi sveta. The Flash je v seriálovom svete známy už dlho, na filmové spracovanie akoby bola uvalená kliatba a nie a nie ho doviesť do úspešného konca. Premiéra snímky s Ezrom Millerom v hlavnej úlohe sa posúva o šesť mesiacov.

Wonka

Nový termín: 14. december 2023

Timothée Chalamet sa v októbri 2021 podelil na... Foto: Timothée Chalamet
Wonka, Timothee Chalamet Timothée Chalamet sa v októbri 2021 podelil na sociálnych sieťach s fotografiou vytvorenou počas nakrúcania filmu Wonka v britskom Dorsete.

V tomto prípade nejde o superhrdinov, ale o príbeh vytvorený na základe klasickej postavy, ktorou je majiteľ čokoládovej továrne Willy Wonka. Príde do kín až o deväť mesiacov neskôr, ako bolo plánované. Čo je ale celkom logické, pretože čokoláda a Vianoce majú k sebe blízko.

Postavu z príbehu slávneho Roalda Dahla si zahral Timothée Chalamet. Obul si tak topánky Johnnyho Deppa, ktorý ho v roku 2005 stvárnil vo filme Willy Wonka a továreň na čokoládu.

Tentoraz sa bude dej odohrávať v čase ešte než Wonka otvoril najslávnejšiu fabriku na sladkosti na svete. Film režíruje Paul King a medzi hercami, ktorí si v ňom zahrali, sú známe tváre ako Olivia Colmanová (Koruna), Rakhee Thakrar, Keegan-Michael Key, Rowan Atkinson.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Shazam #Black Adam #Aquaman #The Flash #DC Comics #Wonka