Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Filmové premiéry: Očakávaný animovaný film od Disneyho, novinka od Svěrákovcov aj psia rebelka

Encanto, Betlehemské svetlo aj Pes s Channingom Tatumom si razia cestu do kín.

10.03.2022 10:42
Filmove premiery Foto:
Betlehemské svetlo so Zdeňkom Svěrákom, Pes s Channingom Tatumom a čarovný svet Encanto od Disneyho.
debata

Encanto: Čarovný svet

Na Slovensko prichádza očakávaný animovaný film, ktorý vzbudil pozornosť a celom svete. Film má tri nominácie na Oscara a Zlatý glóbus za najlepší animovaný film.

Neobyčajná rodina Madrigalovcov žije ukrytá v kolumbijskom pohorí, na čarovnom mieste zvanom Encanto. Vďaka kúzlu tohto miesta je každé dieťa v rodine obdarované jedinečnou schopnosťou – od supersily po schopnosť uzdravovať. Výnimkou je Mirabel, ktorá je v rodine jediná úplne obyčajná. Keď je však magická sila Encanta v ohrození, je práve Mirabel poslednou šancou na záchranu rodiny Madrigalovcov.

Encanto: Čarovný svet sa zaoberá vzťahmi v rodine, kde žije viac generácií pokope. “Povedali sme si, že by bolo úžasné rozpovedať príbeh nie o pár postavách, ale o celej širokej rodine,” vraví režisér Byron Howard, ktorý je držiteľom Oscara za animované filmy Zootropolis a Na vlásku.

Betlehemské svetlo

Nový film otca a syna Svěrákovcov, ktorého scenár napísal Jan Svěrák na základe poviedok svojho otca Zdeňka Svěráka. Ožívajú v ňom viaceré postavy z poviedok, ktoré svojmu stvoriteľovi, spisovateľovi Šejnohovi, nechcú dať pokoj. Dožadujú sa, aby autor pokračoval v deji.

Betlehemske svetlo, Sverak Čítajte viac Nič lepšieho než humor proti smútku nemáme, hovorí Zdeněk Svěrák o novej komédii Betlehemské svetlo

V komediálnej snímke vystupuje napríklad fotograf Matěj (Vojtěch Kotek), ktorý chce získať magistru z lekárne (Tereza Ramba), pán Bohumil (Vladimír Javorský)túži po zázraku, automechanik Bakalář (Ondřej Vetchý) by chcel byť liečiteľom. Šejnohova manželka (Daniela Kolářová) je presvedčená, že by mal písanie nechať a konečne sa venovať už len jej.

Video

Pes

Bývalý člen vojenského námorníctva Briggs dostane úlohu, ktorá sa zdá byť najťažšou v celej jeho vojenskej kariére. Má doviesť sučku belgického ovčiaka Lulu na pohreb jej bývalého psovoda. Arogantný, ľahkovážny frajer a svojhlavá psia dáma proti svojej vôli spoločne vyrážajú na dlhú cestu autom po tichomorskom pobreží.

Spočiatku sa navzájom nemôžu vystáť a okrem toho je pes často ešte o krok vpred pred svojím novým „pánom“. Dokáže zdemolovať auto, prekaziť nádejné rande aj utiecť v najnevhodnejšej možnej chvíli. Po sérii trapasov sa však z nich začína stávať tím.

Briggs postupne zisťuje, čo všetko Lulu vo vojne zažila a čo má rada, Lulu si zase uvedomí, že by z toho otravného chlapa raz predsa len mohol byť solídne vycvičený človek. Ešte však pred nimi stojí jedna náročná výzva – podarí sa im na pohreb doraziť včas?

Snímku režíroval herec Channing Tatum spolu s Reidom Carolinom.

Video

France

Snímka France zobrazuje život hviezdnej televíznej novinárky, uviaznutej v špirále udalostí, ktoré zapríčinia jej pád. Film s Léou Seydoux prichdáza ako súčasť prehliadky francúzskeho filmu Crème de la Crème. Osciluje medzi drámou a komédiou a snaží sa vytvoriť paralelu medzi osobnou a verejnou krízou mladej ženy a obrazom súčasného Francúzska. Má byť najmä satirou na tému spracúvania informácií televíznymi kanálmi. Snímka režiséra Bruna Dumonta bola nominovaná v roku 2021 na festivale v Cannes na Zlatú palmu.

Anarchisti

Francúzska historická dráma z roku 2015 sa na filmové plátna na Slovensku dostáva o sedem rokov neskôr prostredníctvom prehliadky francúzskeho filmu Crème de la Crème. Dej sa odohráva v Paríži v roku 1899. Chudobný poddôstojník a sirota Jean Albertini bol vybraný, aby infiltroval skupinu anarchistov. Je to preňho obrovská príležitosť na povýšenie. Jean musí čeliť novej situácii, avšak vnútorne je čoraz viac rozpoltený.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Channing Tatum #filmové premiéry #Encanto: Čarovný svet #film Betlehemské svetlo