Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Temný, bezútešný, znepokojivý a najmä originálny! Nový Batman je odsúdený na úspech

Jedinou nevýhodou prepracovaného filmu bola jeho dĺžka. Divákov čaká až 176-minútová púť. Treba dodať, že je to zbytočne veľa. Dynamike príbehu by prospelo o 20 – 30 minút menej, častokrát sú zápletky pretkané dlhými tichými scénami, pričom je evidentné, že režisér má snahu o umelecký nádych, no v konečnom dôsledku sa začne divák, úplne prirodzene, po dvoch hodinách v kinosále hmýriť a sledovať hodinky. A to ešte netuší, že ho čakajú viaceré siahodlhé rozuzlenia a dialógy.

The Batman ako celok je mimoriadne dobrý film. Výborne prepracovaný príbeh, umocnený trefne vyskladanými vizuálmi, minimalistický soundtrack korunujú herecké výkony, ktoré dokonale vtiahnu diváka do prehnitého a zúboženého Gothamu. Tvorcovia sa neboja odkazovať skrz zlyhania systému na reálne problémy, pričom každému hneď docvakne, čo chcú scenáristi elitám odkázať.

fantastic beasts, Čítajte aj Zachránia fanúšikovia Harryho Pottera filmovú sériu? Tretí film toho sľubuje veľa

Táto snímka je dôkazom, že aj v súčasnosti, keď svetom kinematografie lomcuje úplne iný trend nakrúcania, je možné spraviť klasickú kriminálku, detektívku, aké vznikali kedysi a do toho vsadiť charakter, ktorý je na míle vzdialený od klasického vyobrazenia superhrdinu. Po Jokerovi sa k divákom dostal film o Batmanovi, ktorý drží kvalitatívnu latku rovnako vysoko. Zostáva len dúfať, že filmové štúdio bude verné tomuto trendu a bude podobne ladené snímky prinášať aj v budúcnosti. Pretože v tomto smere konkurenčný Marvel úspešne predbehli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Pattinson #Warner Bros. #Zoe Kravitz #DC Comics #The Batman