Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Temný, bezútešný, znepokojivý a najmä originálny! Nový Batman je odsúdený na úspech

V úlohe Batmana sa predstavil Robert Pattinson, ktorý opäť dokázal, že patrí k hereckej elite a jeho výkon príjemne prekvapil. Bruceovi Waynovi vdýchol znepokojivo čudný esprit. Stačili minimalistické scény, ktoré mali obrovský dosah – ako napríklad, keď Wayne vyšiel na denné svetlo a musel si nasadiť slnečné okuliare. Zlomený mladý muž vo viacerých vnútorných monológoch, ktoré sprevádzali film, zdôraznil, že si odvykol žiť cez deň. Nezaostávali ani ostatné postavy. Selinu Kyle alias Catwoman si zahrala Zoë Kravitz, pričom sa nedalo ubrániť dojmu, že jej postava je tam akosi navyše, hoci jej dala presne to, čo potrebovala. Penguina, na prekvapenie mnohých, stvárnil Colin Farrell, ktorého bolo len ťažko poznať pod dokonalou maskou.

Duna Chalamet Čítajte aj Vieme, čím odštartuje HBO Max na Slovensku! Valia sa sem filmové hity...

Filmové mesto Gotham je, bezpochyby, najzdecimovanejším miestom na striebornom plátne. V najnovšom Batmanovi to nie je inak. Bezútešné ulice, zničené existencie, rastúca nespokojnosť a elity oddelené v exkluzívnych štvrtiach. Mafia je jedna ruka so systémom, ktorý mal chrániť obyvateľov mesta. Nedeje sa tak. Mestu vládne Falcone, Penguin, všetkých ťažia resty z minulosti a nesplnené sľuby otca Bruca Wayna, ktorý mal vystavať nový Gotham. V meste vrcholí predvolebná kampaň, ktorej tvárou je nádejná politička, akýsi posledný maják nádeje. Avšak so zakrádajúcou sa tmou o život prichádzajú kľúčoví obyvatelia mesta – starosta, policajný predstaviteľ, prokurátor.

Catwoman si v tejto variácii zahrala Zoë Kravitz. Foto: Warner Bros.
batman, the batman, pattinson, kravitz, Catwoman si v tejto variácii zahrala Zoë Kravitz.

O slovo sa hlási vyšinutý vrah Hádankár. Ten chce mesto svojsky očistiť, zbaviť ho nánosu zla. A práve hlavný nepriateľ Batmana je najväčším prekvapením filmu. Úlohy sa zhostil Paul Dano, ktorý sa ukázal ako nový herecký objav. Podarilo sa vytvoriť čisto ľudského nepriateľa v koži obyčajného človeka, čudáka, ktorý je výtvorom zlyhania systému. Roky si nenápadne pripravoval diabolský plán na vlastnú očistu, vytvoril si vlastný kult a jednou ranou drvil podsvetie, ale aj predstaviteľov systému.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Pattinson #Warner Bros. #Zoe Kravitz #DC Comics #The Batman