Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zachránia fanúšikovia Harryho Pottera filmovú sériu? Tretí film toho sľubuje veľa

Tretí film zo séria Fantastické zvery sa hlási o slovo! Vonku je nový plnohodnotný trailer.

01.03.2022 07:00
fantastic beasts, Foto:
Už 15. apríla vtrhne do kín tretie pokračovanie filmovej série o Fantastických zveroch. Tentokrát sa budú odhaľovať Dumbledorove tajomstvá.
debata
seriál ultimátum, ultimátum, ján koleník, koleník, Čítajte aj Jar na Jojke: Pokračovanie hitov, príchod výnimočnej minisérie a nová služba

Filmové štúdio Warner Bros. čakajú týždne napätia! Už v apríli do kín po celom svete zavíta tretie pokračovanie Fantastických zverov s podtitulom The Secrets of Dumbledore (Tajomstvá Dumbledora), čím ešte viac chcú túto sériu priblížiť fanúšikom Harryho Pottera. Druhý film zožal nečakanú veľkú dávku kritiky, najmä zo strany skalných fanúšikov a štúdio si uvedomila blížiaci sa problém. Nemôže riskovať, že im vlajková filmová séria pohorí, keď je len uprostred svojej púte. Fantastické zvery predstavia až päť filmov a asi len málokto čakal, že už druhý bude problém.

A ziskom nepomohol ani fakt, že séria výrazne zabrnkala na nostalgickú nôtu. Objavila sa mladšia verzia Dumbledora, Rokfort, sily zla boli čoraz silnejšie.

Shoky a Morthy, Štěpán Kozub Čítajte aj Čo si pozrieť na Netflixe: Začiatok marca v znamení napätia aj zábavy. Prichádzajú aj Shoky a Morthy

Všetkým bolo jasné, že tretí film musí výrazne zmeniť kurz, upokojiť fanúšikov a zabezpečiť všetko tak, aby to bol kasový trhák. Preto sa výrazne prepisoval scenár, menila sa pointa filmu, odsunulo sa samotné nakrúcanie. Pôvodné plány hovorili jasne, každé dva roky príde nový film. Prestávka medzi druhým a tretím filmom sú štyri roky. Následne do produkcie negatívne zasiahla pandémia a termín premiéry sa ešte viac odsunul. Zákulisím otriasal škandál, keď herec Johnny Depp čelil žalobe z domáceho násilia. Filmové štúdio nemohlo riskovať poškodenie značky a tak v úlohe Grindelwalda skončil. Nahradil ho Mads Mikklensen – nemenej známa filmová hviezda.

bridgerton, Čítajte aj Seriálový marec: Vracajú sa hity ako Bridgerton alebo Picard. A to nie je všetko!

Teraz je všetko hotové a prichystané predstaviť reštart celej série svetu. Vonku je nový plnohodnotný trailer, z ktorého je zjavné, že filmári sa poučili. Je badať kľúčové prepojenie so svetom Harryho Pottera, postava Dumbledora a jeho tajomstvá môžu zatriasť filmovým univerzom a navyše nová snímka by mala byť omnoho akčnejšia. A práve fanúšikovia by mali zachrániť túto filmovú sériu, iste im to pôjde ľahšie, keď uvidia výsledok. Vojna s muklami sa môže začať!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Harry Potter #Fantastické zvery: Dumbledorove tajomstvá