Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Do kín sa rútia novinky: Úsmevná dráma z Belfastu očami chlapca, aj komédia o splašenom vlaku

Ale aj o autorke známych detských postavičiek či príbeh o filmovom kritikovi.

24.02.2022 11:52
Mimoriadna udalost, Jaroslav Plesl Foto:
Záber z filmu Mimoriadna udalosť, kde Jaroslav Plesl stvárnil postavu majiteľa pohrebného ústavu a amatérskeho kúzelníka.
debata

Belfast

Sedem nominácií na Oscara aj nadšené ohlasy od bežných divákov po celom svete si vyslúžil nový film herca, režiséra a scenáristu Kennetha Branagha. Nielen známy tvorca, pútavý príbeh, ale aj zaujímavý kasting je prísľubom kvalitného zážitku. Hlavnou postavou autobiografickej snímky, ktorá Kennethovi Branaghovi už napríklad vyniesla Zlatý glóbus za najlepší scenár, je 9-ročný Buddy (Jude Hill).

film Belfast, Kenneth Branagh Čítajte viac S láskou rozpráva o drsnom detstve v Belfaste. Životopisný film Kennetha Branagha zbiera ceny

V severoírskom Belfaste prežíva pravé chlapčenské dobrodružstvá s babičkou a dedom (Judi Dench a Ciarán Hinds), milujúcou mamou (Caitriona Balfe, ktorú u nás preslávila hlavná úloha v seriáli Cudzinka na Netflixe) a oteckom (Jamie Dornan). Bezpečný a zrozumiteľný svet konca šesťdesiatych rokov začnú narušovať sociálne a náboženské konflikty, ktoré sa valia celým Belfastom.

Video

Mimoriadna udalosť

Nová komédia českého režiséra Jiřího Havelku, ktorý v roku 2019 predstavil oceňovaný film Vlastníci. Tentoraz sa spolu so scenáristom Davidom Dvořákom inšpirovali reálnou mimoriadnou udalosťou na železničnej trati, ktorá bola spôsobená poruchou „lokálky“. Keď sa ju rušňovodič snažil opraviť, vlak bol práve v miernom sklone a rozbehol sa aj s cestujúcimi späť do stanice, odkiaľ vyrazil. Bez obsluhy, lebo dvere sa automaticky uzamkli a rušňovodič beží za vlakom.

Herec Jiří Havelka Čítajte aj Mimoriadna udalosť uväzní postavy v splašenom vlaku. Nič nie je vymyslené, hovorí režisér Jiří Havelka

A tak sa život skupiny nesúrodých pasažierov na nejaký čas zmení v chaos, pri ktorom vyplávajú na povrch nielen emócie, ale aj strážené tajomstvá.

Video
Pozrite si trailer k filmu Mimoriadna udalosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Kenneth Branagh #Jiří Havelka #film Belfast #film Mimoriadna udalosť