Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hercule Poirot opäť na scéne! Rieši prípad vraždy na parníku v Egypte s Gal Gadot v popredí

Kenneth Branagh oživuje legendárny román Agathy Christie z roku 1937 Smrť na Níle.

13.02.2022 07:00
smrt na nile Foto:
Gal Gadot ako Linnet Ridgewayová Doyleová a Kenneth Branagh ako legendárny Hercule Poirot vo filme Smrť na Níle.
debata (1)

Napriek tomu, že legendárny detektív je na svete už viac ako 80 rokov, stále divákov baví. Dôkazom bola detektívka v podaní a aj v réžii Kennetha Branagha Vražda v Orient exprese z roku 2017. Tentoraz sa belgický detektív plaví po Níle na palube luxusného parníka a jeho dovolenka sa mení na pátranie po vrahovi.

Mysteriózny triler, opäť v réžii Kennetha Branagha, nakrúteného podľa románu Agathy Christie, bolo kvôli pandémii niekoľkokrát odkladané a do kín príde 17. februára.

Film prenesie diváka na palubu riečneho parníka, kde sa idylická svadobná cesta dokonalého páru končí tragicky. Príbeh neskrotnej vášne a zničujúcej žiarlivosti v skupine kozmopolitných, bezchybne oblečených cestujúcich prinesie niekoľko zvratov a šokujúce rozuzlenie. Či bude také šokujúce aj pre ľudí, ktorí poznali rovnomenný film z roku 1978 alebo čítali knižnú predlohu britskej majsterky krimi, Agathy Christie, je otázne. Vzrušujúce dobrodružstvo so prvotriednym kastingom to ale určite bude.

Pozrite si trailer k filmu:

Video
Upútavka ku kriminálnemu trileru Smrť na Níle.

„V Smrti na Níle vidíme muža, ktorého láka prostredie bohatej spoločnosti, vášnivo sa zaľúbi do krásnej ženy, ktorú však odmietne a vezme si inú,“ povedal o filme Kenneth Branagh, predstaviteľ novodobého Poirota a zároveň režisér. "Na svadobnej ceste sú so skupinou úžasných ľudí, ktorí tvrdia, že sú ich priatelia. Jedna žena ale ukradne druhej muža, v dôsledku čoho sa spustí ohňostroj.“

Snímku nakrútili pomerne rýchlo, no veľmi precízne. Začalo sa nakrúcať v septembri 2019 v priestoroch štúdií Longcross Studios neďaleko Londýna a vo viacerých exteriéroch v UK.

Zábery z filmu Smrť na Níle Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Herečka Rose Leslie na zábere z filmu Smrť na...

Podľa režiséra a producenta Kennetha Branagha v Smrti na Níle zobrali luxusný námet Agathy Christie a poľudštili príbeh, aby publikum dostalo akciu, cestopis a pôsobivý výlet v jednom. „V dnešných ťažkých časoch, ktorými si prechádzame, ľuďom dobre padne plavba po Níle a výlet do starovekej majestátnej nádhery Egypta,“ vraví Branagh. „A vždy je to zábavnejšie, ak k tomu máme prekvapivú zápletku plnú zvratov, ktorá vás nadchne a vydesí, ale múdro, s ľudskými emóciami, súcitom a hlbokými citmi, s ktorými sa vie každý zžiť.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hercule Poirot #Gal Gadot #Kenneth Branagh #Smrť na Níle