Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Keď sa do filmu zapojí Tom Hanks, začne sa bitka. Jeho najnovší film predali za rekordnú sumu

Milovaný americký herec si zahrá známeho mrzúta.

11.02.2022 10:29
Tom Hanks Foto:
Tom Hanks na snímke z roku 2019.
debata

Práva na film s Tomom Hanksom v hlavnej úlohe sa predali po veľkej bitke za rekordnú sumu. „Bitka“ sa odohrala na virutálnom Európskom filmovom trhu (European Film Market), ktorý je súčasťou medzinárodného filmového festivalu Berlinale. Práva na celosvetové uvedenie v kinách kúpila podľa magazínu Deadline spoločnosť Sony za približne 60 miliónov dolárov.

ShimonHayut_TinderSwindler_AGCStudios Čítajte aj Šokujúci film o naivite a dôvere. Podvodník z Tinderu zvádzal ženy, dodnes splácajú jeho dlhy...

Ide o snímku Muž menom Otto, ktorá je inšpirovaná knihou švédskeho autora Muž menom Ove. V hre bolo viacero významných hráčov, od veľkých štúdií cez nezávislých producentov až po streamovacie spoločnosti. Filmovať sa začne už koncom tohto mesiaca v okolí amerického mesta Pittsburgh a režisérom filmu je Mark Foster (Svetová vojna Z, Hľadanie Krajiny – Nekrajiny, Quantum of Solace…).

Popri Tomovi Hanksovi, ktorý bude tradične najväčším lákadlom pre divákov, sa vo filme predstavia herci Mariana Treviño, Rachel Keller a Manuel Garcia-Rulfo.

Muž menom Ove je knižný bestseller Fredrika Backmana z roku 2012 o frustrovanom dôchodcovi, ktorý sa okrem návštev hrobu nedávno zosnulej manželky najviac sústreďuje na to, aby v jeho susedstve všetci dodržiavali pravidlá.

Smutno-smiešny príbeh o mrzútovi, ktorý nakoniec nájde priateľstvo u tých najmenej pravdepodobných ľudí, okamžite zaujal nielen v Beckmanovom rodnom Švédsku, ale po celom svete.

Trailer k filmu Muž menom Ove, ktorý sa v slovenských kinách premietal v roku 2017 a hlavnú úlohu stvárnil Rolf Lassgård (réžia Hannes Holm).

Po troch rokoch sa diváci dočkali filmového spracovania, ktoré si vyslúžilo dve nominácie na Oscara. Americkú verziu škandinávskej komediálnej drámy Muž menom Ove, ktorá zmení názov na Muž menom Otto a mrzúta si zahrá Tom Hanks, diváci uvidia pravdepodobne už počas Vianoc 2022.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tom Hanks #Muž menom Ove