Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Romantika od Evity na Valentína! Nakrúcali ju počas najtvrdšieho lockdownu

Pozrite si novú upútavku a spoznajte postavy, ktoré v ňom vystupujú.

01.02.2022 07:38
V lete ti poviem ako sa mam Foto:
Marián Miezga a Tereza Kostková vo filme V lete ti poviem, ako sa mám.
debata

Počas valentínskeho týždňa príde do kín romantický film V lete ti poviem, ako sa mám, pod ktorým je podpísaný zabehnutý tím tvorcov. Scenár k filmu je adaptáciou rovnomennej knižnej predlohy Evy Twardzik Urbaníkovej a nakrútila ho režisérka Marta Ferancová, film produkovala spoločnosť Nunez NFE.

Film má ambíciu vykročiť po ceste dvoch predchádzajúcich divácky úspešných projektov tohto tvorivého tímu, komédie Všetko alebo nič z roku 2017 a snímky Príliš osobná známosť z roku 2019.

Ulicka nocnych mor Čítajte aj Sexi triler na obzore! Fantastické obsadenie, oscarový režisér, prvotriedny podvodník aj femme fatale

„Film sme nakrúcali v období najväčšieho lockdownu za veľmi prísnych opatrení a dúfali sme, že keď pôjdeme s filmom do kina, pandémia bude minulosťou," hovorí producentka Oľga Núňezová. „Teraz verím, že si ľudia aj v tomto neľahkom čase nájdu cestu do kina, aby sa prišli zasmiať a pozrieť sa, čo sme pre nich s radosťou nakrútili,“ dodáva producentka.

Snímka mapuje životy bývalých spolužiakov zo strednej školy, ktorí sa aj po rokoch stále stretávajú. Do životov tejto rôznorodej partie vstúpia diváci v čase, keď sú vo vianočnej nálade a čaká ich roky, kedy oslávia štyridsiatku. Nachádzajú sa v rôznych fázach života a ich osudy sa vďaka náhodám začnú preplietať ešte viac.

Zábery z filmu V lete ti poviem, ako sa mám Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Tereza Kostková vo filme V lete ti poviem, ako...

Ako priznáva Eva Twardzik Urbaníková, autorka knižnej predlohy a zároveň scenára, film nie je totožný s knihou. „V každom filme je trochu rozdiel v závere. Tu bude najviac viditeľný, pretože knižka končí trochu smutne. Po našom poslednom filme som si povedala, že pôjdeme do niečoho veselého. Verím, že aj pre divákov skončí všetko tak, že pôjdu vysmiati z kina,“ vraví Evita.

the-kings-man Čítajte aj Akcia a dobrodružstvo! Film o britskej tajnej službe oživí Rasputina aj Mata Hari

Režisérka Marta Ferancová do filmu, ktorého hlavným kameramanom je Mário Ondriš, obsadila známe herecké tváre z troch štátov. Slovensko zastupujú Marián Miezga, Dominika Morávková, Petra Vajdová, Ján Koleník, Soňa Norisová, Anna Šišková a mnohí ďalší, Českú republiku Tereza Kostková, Ondřej Sokol, Martin Hofmann a Jaroslav Plesl. Zoskupenie doplnia rumunské herečky Andreea Vasile a Dana Rogoz a ich kolega Pavel Bartos.

Ako Mediaklik informoval PR manažér distribučnej spoločnosti Continental film Peter Gašparík, snímku si môžu fanúšikovia „evitoviek“ pozrieť v predpremiére už na valentínsky pondelok, do bežnej distribúcie sa dostane vo štvrtok 17. februára.

Pozrite si trailer, v ktorom sa zoznámite s postavami filmu V lete ti poviem, ako sa mám:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Evita Twardzik Urbaníková #V lete ti poviem