Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Filmové premiéry: Matrix konečne na veľkých plátnach, animák Spievaj 2 aj provokatívna dráma o mníške

Zlato

Drsný thriller o chamtivosti, ktorá dokáže zatemniť ľudskú myseľ, sa odohráva v prostredí rozľahlej austrálskej púšte. Virgil (Zac Efron) putuje za výhodnou prácou, dopraviť do cieľa ho má šofér Keith (Anthony Hayes, ktorý je zároveň režisérom a spoluautorom scenára).

Počas cesty musia zastaviť uprostred vyprahnutej divočiny a objavia hrudu zlata. Vytiahnuť balvan zlata je však nad ich sily, potrebujú na to väčšie stroje. Keith odchádza, aby ich zabezpečil, Virgil zostáva s obmedzenými zásobami strážiť poklad. Jeho spoločník sa však nevracia a v púšti ho ohrozujú nielen divé psy, ale aj zhoršené počasie a niekto ďalší, kto si robí nárok na jeho objav…

Video
Uprostred neľútostnej austrálskej púšte sa odohráva drsný thriller o chamtivosti, ktorá dokáže zatemniť ľudskú myseľ. Video poskytla distribučná spoločnosť CinemArt.

Benedetta

Schopnosť konať zázraky vynesie charizmatickej Benedette koncom 17. storočia výsadné postavenie v kláštore v Toskánsku. Keď jej slabosť pre mladú a živelnú Bartolomeu prerastie do nespútanej vášne, začína sa hra plná intríg siahajúca do vyšších poschodí talianskej cirkvi. Táto historická erotická dráma legendárneho režiséra Paula Verhoevena (Základný inštinkt) bola nakrútená podľa skutočného príbehu Benedetty Carlini. Judith C. Brown pri pátraní v archívoch vo Florencii objavila záznamy súdneho procesu s Benedettou a publikovala ich v knihe Neskromné skutky: Život lesbickej mníšky v renesančnom Taliansku. Film bol uvedený v súťaži na MFF Cannes 2021.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #Matrix Resurrections