Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Do kín sa hrnie záplava filmových trhákov. Čo na vás čaká hneď po otvorení?

Spider-Man už tento víkend! K tomu nedávne kinohity, ktorých superhrdinovia prichádzajú na pomoc slovenským kinárom.

13.01.2022 08:19
kina otvorenie filmy Foto:
Spider-Man: Bez domova, Duna aj James Bond vo filme Nie je čas zomrieť prichádzajú do kín.
debata

Do znovuotvorených kín sa hrnie záplava filmov. Hoci podľa oficiálnych informácií Únie filmových distribútorov mali tento týždeň naplánovanú premiéru iba dva filmy (Tri oriešky pre Popolušku a U Petrovovcov zúri chrípka), do kín sa už tento víkend dostane prednostne aj nový Spider-Man: Bez domova. V ponuke sú aj filmy, ktoré mali premiéru tesne pred zatvorením kín alebo dávnejšie, ako napríklad bondovka Nie je čas zomrieť.

V kinách platia sprísnené opatrenia, kapacita je obmedzená a fungujú v režime OP.

kino, sála, filmy, premietanie, kinematografia, Čítajte viac Kiná sa začínajú otvárať, ako budú fungovať? Prinášame prehľad obmedzení

Pozrite sa, aké filmy si budete môcť už v týchto dňoch pozrieť v kinách:

Spider-Man: Bez domova

Špeciálna predpremiéra – víkend 15. a 16. januára

Film, ktorý prekonáva na celom svete rekordy, má naplánovanú slovenskú premiéru na 20. januára, distribútor ITAFILM ale promptne reaguje na situáciu a tento titul ponúka v špeciálnej predpremiére už cez víkend 15. a 16. januára. Situácia sa môže kedykoľvek zmeniť a po zhoršení epidemiologickej situácie kiná opäť zatvoria.

Priateľský sused Spider-Man sa prvý raz ocitne bez ochrany svojej masky, a tým bez možnosti oddeliť svoj normálny život od nebezpečného života superhrdinu. Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch a ďalší známi herci stvárňujúci hrdinov, zloduchov aj bežných ľudí vo filmovom megahite posledných týždňov.

Tri oriešky pre Popolušku

Od 13. januára

Nórsky remake vianočnej klasiky z roku 1973 Václava Vorlíčka, v ktorej hlavnú úlohu hrala Libuše Šafránková. Na filmové plátna prichádza aj so slovenským dabingom.

Hoci aktuálny severský remake obsahuje aj nové, kontroverzné prvky, základná zápletka zostáva rovnaká. Ak by ste si nepamätali, tu je rekapitulácia: Popoluška po smrti svojho otca žije s krutou macochou a rozmaznanou nevlastnou sestrou, ktoré sa k nej správajú ako k slúžke. Pri jednej zo svojich každodenných prechádzok po lese narazí na skupinu lovcov a odplaší im zvieratá, na ktoré poľujú. Je medzi nimi aj mladý princ, od ktorého sa očakáva, že si na najbližšom kráľovskom bále vyberie nevestu. Popoluška nie je medzi pozvanými, ale keďže sa jej princ páči, rozhodne sa zobrať osud do svojich rúk a zabojovať oňho. Podarí sa jej s pomocou troch zázračných orieškov nájsť šťastie a pravú lásku?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #filmové novinky #Spider-Man: Bez domova #kiná pandémia #kiná otvorenie