Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Lesk a bieda Don't Look Up. Čo chýba najúspešnejšiemu film Netflixu posledných týždňov k dokonalosti?

Pravda musí byť sexy

Keď vedci neuspejú v Bielom dome (okrem iného aj preto, že nie sú z áčkovej univerzity a nemajú u prezidentky dostatočný profesionálny kredit), predstupujú pred médiá. Podarí sa im dostať pred televízne kamery do jednej z najsledovanejších spravodajských relácií. Lenže spravodajstvo už dávno dalo prednosť zábave, pravda musí byť dostatočne “funny” a sexy, aby mohla do éteru.

Neurotický doktor Mindy, ktorý pred verejným vystúpením prekoná na toalete v televíznom štúdiu jeden zo svojich záchvatov paniky a dopraje si dávku obľúbených liekov na upokojenie, situáciu zvláda relatívne pokojne. Mladá Kate Dibiasky ale žoviálne glosovanie moderátorov ustáť nevie a reaguje s patričnou rozhorčenosťou. Ratingy okamžite klesajú, sociálne médiá ju prirovnávajú k Hitlerovi, americká spoločnosť jej emócie nevie stráviť a vyradí ju z hry.

Zato úzkostného doktora Mindy verejnosť miluje a stane sa aj obľúbenou hračkou moderátorky, ktorú výborne stvárnila Kate Blanchettová. Postupne sa schyľuje ku katastrofe, pred ktorou verejnosť zatvára oči. Neschopnosť alebo nezáujem populistickej prezidentky rázne konať sa obráti v snahu využiť situáciu k ešte väčšiemu obohateniu. Za pomoci technologického mága, ktorý popoťahuje nitkami (hrá ho Mark Rylance).

Záverečná spoločná večera, pri ktorej sa o katastrofe zámerne nehovorí, je akoby z iného filmu. Ale je emocionálnou bodkou, ktorá predchádza bizarnému finále, kde je hlavný vinník za svoju mocenskú impotenciu spravodlivo potrestaný.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Jennifer Lawrence #Leonardo DiCaprio #netflix #Don't Look Up #Adam McKay