Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Filmová mágia, ktorá nevyprchala. Návrat do Rokfortu je nostalgický, občas až gýčový

Pocta tým, ktorí už odišli

Pozvanie do Rokfortu prijal aj mexický režisér Alfonso Cuarón (Harry Potter a Väzeň z Azkabanu), ktorý dal hravému Potterovi temnejší tón a napokon aj David Yates, režisér posledných štyroch filmov o Harrym Potterovi, ako aj troch snímok Fantastické zvery, ktoré voľne nadväzujú na filmy o Harrym Potterovi.

Vo filme sa spomínajú aj tí, ktorí už odišli a nakrúcania špeciálu sa nedožili, okrem iného Richard Harris (riaditeľ čarodejníckej školy Albus Dumbledore v prvých dvoch častiach) Alan Rickman (profesor Severus Snape) či Helen McCroryová (Narcissa Malfoyová), ktorá zomrela v apríli 2021.

zväčšiť Alan Rickman v sérii Harry Potter. Foto: © Warner Bros. Pictures
Alan Rickman Alan Rickman v sérii Harry Potter.

Zaujímavé je sledovať reakcie dospelých hereckých predstaviteľov, ktorí opisujú, ako sa dostali ku svojim postavám, pričom väčšinou nevedeli, o čo ide. Ralph Fiennes netušil, kto je Voldemort, presvedčila ho sestra a jej deti, ktoré hltali knihy o Potterovi.

Helena Bonham Carterová dokazuje, že má zmysel pre humor a spomínanie na svoju postavu začína tým, že si nasadí protetický chrup, ktorý nosievala pri stvárňovaní šialenej čarodejníčky Bellatrix Lestrangeovej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Radcliffe