Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Doktor Strange a jeho zlá verzia v novom teaseri s českým dabingom. Pozrite sa naň!

Marvel v ňom opäť prepája svojich hrdinov z filmov aj seriálov.

29.12.2021 06:00
Doktor Strange v mnohovesmíre šialenstva Doktor... Foto:
Rachel McAdamsová (zľava) ako Christine Palmerová, Benedict Cumberbatch ako Dr. Stephen Strange a Xochitl Gomezová ako America Chavez vo filme Doktor Strange v mnohovesmíre šialenstva.
debata

Ako ste mohli vidieť v traileri na posledného Spider-Mana: Bez domova (na celý film si zatiaľ na Slovensku treba počkať), Doktor Strange hrá v spomínanej marvelovke vedľajšiu, ale kľúčovú úlohu.

V prvej polovici roka 2022 príde do kín film Doktor Strange v mnohovesmíre šialenstva, v ktorom je hlavnou postavou. Nadväzuje na film z roku 2016, ktorý predstavil bývalého neurochirurga po autonehode, snažiaceho sa znovu získať možnosť používať svoje ruky. Nadobudne magické schopnosti a stane sa z neho najmocnejší čarodejník na svete.

Ako všetci fanúšikovia Spider-Mana vedia, v poslednom filme sa Doktor Strange snažil kúzlom docieliť, aby celý svet zabudol na pravú identitu Spider-Mana. Neželaným sprievodným javom ale je, že z paralelných vesmírov začali prichádzať nechcení návštevníci.

Matrix 4 Čítajte aj Matrix znova rozdáva farebné pilulky. Bol naozaj dobrý nápad vzkriesiť Nea a Trinity?

S následkami vzniknutého chaosu sa vyrovnáva Doktor Strange v Spider-Manovi, ale aj vo filme Doktor Strange v mnohovesmíre šialenstva. K tomu sa však pridáva ešte väčší problém, ako hovorí Strangeov protivník Barón Karl Amadeus Mordo (Chiwetel Ejiofor): „Najväčšou hrozbou pre náš vesmír ste vy,“ vraví Mordo, keď kamera ukazuje zlovestne vyzerajúcu doktorovu verziu.

Ako je to pre Marvel typické, snaží sa čo najviac prepojiť svojich kľúčových superhrdinov a to nielen filmových, ale aj seriálových. V teaseri na snímku Doktor Strange v mnohovesmíre šialenstva sa hlavný predstaviteľ stretáva aj s hlavnou hrdinkou seriálu WandaVision (Elizabeth Olsenová) a ocitneme sa aj na svadbe Stephena Strangea a Christine (Rachel McAdamsová). Tu ide o odkaz na seriál Disney+ What if…?

mária terézia, Čítajte aj Vianočná sledovanosť: Slováci pripravili televíziám prekvapenia! Milé, ale aj nemilé

V štvrtej časti animovanej antologickej série What If…? (tá sa rovnako ako WandaVision dostala tento rok na Disney+) sa stretávame s alternatívnou verziou Stephena Strangea. Ten sa začal venovať mágii po Christininej tragickej smrti a snažil sa zmeniť jej osud.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Benedict Cumberbatch #WandaVision #Spider-Man: Bez domova #Doktor Strange 2