Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Známa slovenská režisérka dotočila. Bolo to jedno najťažších nakrúcaní!

Opäť Marko Igonda

Napriek náročnosti zodpovedala atmosféra filmovania dielu, ktoré sa nakrúcalo – bola rozprávková. Herci i tvorcovia spomínajú výborný tím, s ktorým išla práca od ruky. V rozprávke uvidíte Marka Igondu, ktorý nie je vo filme Marianny Čengel Solčanskej asi žiadnym prekvapením.

zväčšiť Marko Igonda v rozprávke Zakliata jaskyňa. Foto: Garfield Film
Marko Igonda Marko Igonda v rozprávke Zakliata jaskyňa.

“Veľmi dobre sa mi s ním pracuje,” priznala, “Asi je to tým, že mám jeho plnú dôveru a nemusím mu nič vysvetľovať.” Z filmu Sviňa si ale “doniesla” aj Petru Dubayovú, ktorá v rozprávke stvárnila jednu z princezien. Jej sestru si zahrala Martina Zábranská, pre ktorú išlo o prvú filmovú hereckú rolu. Naopak, viac ako skúsenými hercami, ktorí sa v rozprávke objavia, sú napríklad Tatiana Pauhofová, srbský herec Predrag Bjelac, ktorý si zahral aj v Harrym Potterovi, či Karel Dobrý.

zväčšiť V Zakliatej jaskyni účinkuje aj srbský herec... Foto: Garfield Film
Predrag Bjelac ako kral V Zakliatej jaskyni účinkuje aj srbský herec Predrag Bjelac, ktorý si zahral aj v Harrym Potterovi.

Rozprávka sa do kín dostane 2. júna 2022, Marianna Čengel Solčanská má jasný odkaz, prečo si ju ísť pozrieť: “Obsahuje v sebe nádej, ktorú všetci potrebujeme a chceme. Myslím si, že je dôležitá, rovnako, ako všetky rozprávky. Dôvod, pre ktorý deťom čítame rozprávky, je, aby sme z nich vychovali dobrých ľudí a ten dôvod pokračuje aj vo filmovom umení.”

Rozprávka Zakliata jaskyňa vzniká v produkcii spoločností ATTACK FILM a Flamesite. Koproducenom sú Rozhlas a televízia Slovenska, spoločnosť BA Production a hlavným partnerom televízia Nova. Vývoj a výrobu finančne podporil Audiovizuálny fond. Distribútorom na Slovensku je Garfield Film.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Igonda #Mariana Čengel Solčanská #Zakliata jaskyňa