Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Najlepšie fantasy filmy? Pozrite sa, či je medzi nimi aj váš favorit

8. Princezná nevesta (1987)

Táto rozprávková komédia obľúbená u Američanov sa dostala aj do rebríčka najlepších komédií všetkých čias. Chlapec leží s chrípkou a dedo mu začne čítať rozprávky. Dobrodružstvá z knihy mu ožívajú pred očami a stane sa tak svedkom príbehu lásky, odohrávajúceho sa v kráľovstve Florin. Unikátny príbeh o láske, statočnosti a odvahe, plný humoru v každom dialógu, ktorý neraz vtisne slzu do oka.

7. Zelený rytier (2021)

Do výberu najlepších fantasy filmov a dostala aj čerstvá snímka Zelený rytier, ktorá bola v kinách počas jesene 2021. Na rozdiel od iných fantasy filmov, tu je akcie menej, dej plynie pomalšie a treba o ňom trochu premýšľať, ide o zaujímavo spracovanú artušovskú tému. Je založená na básni Sir Gawain a Zelený rytier zo 14. storočia.

Oravský hrad Čítajte aj Máme tu miesta, ktoré zaujali filmárov zo sveta. Ktoré zahraničné filmy sa nakrúcali u nás?

Príbeh začína v časoch, keď česť bola všetkým a odvaha robila kráša. Mladý a divoký synovec kráľa Artuša menom Gawain (ktorého vynikajúco stvárnil Dev Patel) sa vydáva na odvážnu cestu za Zeleným rytierom, mýtickou a desivou postavou. Musí splniť sľub, ktorý dal, aj keď o tom vnútorne nie je celkom presvedčený. Zažíva rôzne situácie, vďaka ktorým spoznáva sým seba a hoci ide takmer na istú smrť, rytierska hrdosť mu nedá skúšku nepodstúpiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fantasy #Harry Potter #Pán prsteňov #filmový rebríček