Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Desať najlepších hollywoodskych komédií všetkých čias. Poznáte ich všetky?

5. Stalo sa jednej noci (1934)

Matka (alebo otec?) romantických komédií, ktorá tvorí základ tzv. screwball komédií. S Clarkom Gableom a Claudette Colbertovou v hlavných úlohách. Klasika s mladučkým, „fúzkatým“ zvodcom Clarkom Gableom, ktorého museli nasvietiť a nasnímať tak, aby vyzeral staršie.

4. Niekto to rád horúce (1959)

Film s Marilyn Monroe v hlavnej úlohe je svižná a pohotová fraška, ktorá plynie v dynamickom tempe. Hrdinami sú dvaja muzikanti Joe a Jerry, ktorí sa na úteku pred gangstrami prezlečú za ženy a ukryjú sa v dievčenskom orchestri, ktorý práve odchádza na turné na Floridu. Joe sa zamiluje do speváčky, ale spolu s kamarátom sa obaja, podobne ako ostatné dievčatá, stanú terčom pozornosti mužov…

3. Monty Python a Svätý Grál (1975)

Humor slávnej britskej komediálnej skupiny Monty Python nie je vhodný pre každého. A to je aj prípad tohto filmu, v ktorom rozvíjajú svoj geniálny talent pre absurdný humor. Pravdou ale je, že ich originálne poňatie artušovskej legendy sa zapísalo hlboko do povedomia a zaradili sa k legendám komediálneho žánru.

Kráľ Artuš putuje naprieč Britániou, aby okolo seba zhromaždil najlepších rytierov a Boh mu zjavil, kde nájsť Svätý Grál. Na svojej ceste sa stretáva s bizarnými prekážkami. Bez znalosti vzdušnej rýchlosti nenaloženej lastovičky nemajú šancu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #komédia #filmový rebríček