Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Desať najlepších hollywoodskych komédií všetkých čias. Poznáte ich všetky?

8. Dr. Divnoláska alebo Ako som sa naučil nerobiť si starosti a mať rád bombu (1964)

Brilantná komédia Stanleyho Kubricka na tému studenej vojny, ktorej humor je ostrý rovnako, ako bol v roku 1964. Film odhaľuje absurdnosť politických a vojenských mechanizmov, paranoju z nepriateľa a zaslepenú túžbu po deštrukcii. Peter Sellers sa vo filme predstavil v trojúlohe – ako americký prezident, Doktor Divnoláska a britský kapitán.

7. Kačacia polievka (1933)

Komédia plná protivojnovej satiry, v ktorej sa predviedli Bratia Marxovci – štyria súrodenci, ktorí spolu zabávali svet. Komédiu Kačacia polievka údajne svojho času zakázal Benito Mussoliny z obáv, že jedna z hlavných postáv paroduje jeho osobu.

6. Big Lebowski (1998)

Do prvej desiatky sa zaslúžene prepracoval aj legendárny Big Lebowski z pera bratov Coenovcov s Jeffom Bridgesom a Johnom Goodmanom v hlavných úlohách. Povaľačský antihrdina Jeff „Dude“ Lebowski sa omylom zapletie do problémov, hoci najradšej by trávil čas doma ničnerobením, fajčením marihuany, popíjaním koktejlov a hraním bowlingu, Komédia plná nečakaných zápletiek, vtipných hlášok, ktorá je aj paródiou na rôzne filmové žánre.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #komédia #filmový rebríček