Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Desať najlepších hollywoodskych komédií všetkých čias. Poznáte ich všetky?

Obstáli v skúške času a rozosmejú bez ohľadu na spoločenské či politické zmeny.

08.01.2022 06:00
the-big-lebowski Foto:
Jeff Bridges (vpravo) a John Goodman vo filme Big Lebowski.
debata

Nezáleží pritom, či ide o romantické komédie, grotesky, bláznivé, tzv. screwball komédie, paródie na spôsob Scary Movie či postmodernistickú zábavu v štýle Monty Pythona.

Dont look up Čítajte aj Katastrofa a odkrývanie tajomstiev. Pozrite sa, čo v týchto dňoch hýbe Netflixom

Posvietili sme si na rebríček, ktorý zostavil portál Rotten Tomatoes na základe hodnotení kritikov, divákov a ďalších kritérií. Prinášame vám zoznam desiatich top komédií všetkých čias.

Poznáte ich všetky? Zaujíma nás váš názor, zahlasujte v našej ankete, ktorá z týchto komédií je podľa vás najlepšia.

10. Na Hromnice o deň viac (1993)

Nezameniteľné herecké umenie Billa Murraya v komédii, ktorá odoláva zubu času. Poznáme ju aj pod názvom Neuveriteľný deň. Samoľúby hlásateľ počasia Phil Connors cestuje nakrútiť reportáž o každoročných oslavách Hromníc. Záležitosť, ktorá ho nudí, chce mať čo najskôr za sebou a vrátiť sa domov, dopravu však ochromí snehová kalamita. Phil odmietne pozvanie na večierok v miestnom hoteli a ide spať. Keď sa ráno prebudí, je opäť 2. februára a oslavy začínajú od začiatku.

9. Princezná nevesta (1987)

Romantická komédia, ktorá by mohla byť americkou obdobou českej Pyšnej princeznej. Režisér Rob Reiner za túto romantickú dobrodružnú rozprávku získal ocenenie najlepší film na filmovom festivale v Toronte. Ona je bohatá princezná, on chudobný syn z farmárskej rodiny. On je do nej zamilovaný, ona ním opovrhuje.

HP kolaz Čítajte aj Do Rokfortu sa po 20 rokoch nevrátili. Ktoré hviezdy sa do špeciálu o Harrym Potterovi nedostali?

Keď si uvedomí, že ho má rada, je neskoro. Nakoniec ju musí vyslobodiť a a vybojovať si jej ruku… Vyzerá to ako rozprávková limonáda, no v skutočnosti je to film plný humoru. Rozprávačom je dedo, ktorý číta príbeh svojmu vnúčikovi. Deda stvárnil nezameniteľný Peter Falk (známy ako inšpektor Columbo).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #komédia #filmový rebríček