Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Marvel priniesol svoj prvý naozaj prelomový film: A fanúšikovia? Totálne rozhádaní

Snaha priniesť „dospelejší“ film

Je očividná snaha Marvelu priniesť v novej filmovej fáze akýsi progres a posun. Až s Eternals sa začala nová éra. A to doslova. Tento film dal príbehovo výprask celému Marvel Cinematic Universe, keďže Avengeri bojovali za zachovanie vesmíru, sveta, Zeme, ľudstva, morálky a dobra. Noví, neznámi hrdinovia vtrhli na strieborné plátna a rozohrali príbeh, ktorý je obrovský a bagatelizuje všetko, čo doteraz diváci videli.

Nela Pocisková, nemocnica, Čítajte aj Nezastaviteľná Nemocnica! Seriál má na konte novú rekordnú sledovanosť

Až teraz sa ukázala pointa celého vesmíru, bytostí, ktoré ho vytvorili, odkryli sa vesmírne pravidlá, cyklus života a smrti a hlavne – pravá pointa Zeme. Ňou je, že je iba inkubátorom pre zrod ďalšieho „boha“, Celestiána, ktorý čerpá silu z planéty, ale aj ľudstva. Všetky živé bytosti sú využívané na neodvrátiteľné jatky a to len preto, aby sa potom zrodil nový život niekde inde.

Marvelovka The Eternals prichádza do kín Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Vľavo Sprite (Lia McHugh) a vpravo Sersi (Gemma...

Do toho vstupujú Eternáli, ktorí sú rozmiestnení po celom vesmíre a pomáhajú civilizáciám rásť. Nemajú ani len tušenie, že ich poslanie je kontraproduktívne a všetko vedie k neodvratnému koncu. Tento film predviedol mimoriadne ambiciózny a odvážny námet. K tomu treba prirátať špecifické spracovanie, z ktorého sála úplne iná emócia, v porovnaní s ostatnými filmami. Toto je presne ten potrebný svieži vietor, ktorý Marvel potreboval. Bez ohľadu na negatívne ohlasy na film. Snímka sa sama o sebe pýši štedrou minutážou, divák si v kinosále posedí 156 minút. Tento čas je potrebný na predstavenie až desiatich Eternálov, každý jeden z nich dostáva potrebný priestor.

Film je ako skladačka, skáče sa medzi rôznymi časovými obdobiami a s pribúdajúcimi desiatkami minút sa postupne dostaví pochopenie, prečo postavy konajú tak, ako konajú. Každý Eternál je komplexný charakter, so špecifickou nadprirodzenou schopnosťou, pričom ju využíva podľa vlastného uváženia. Na Zemi sú už 7-tisíc rokov a vďaka ich zásahom sa ľudstvo dokázalo technologicky vyvinúť. Avšak to prináša so sebou aj problémy. Nemôžu zasahovať do konfliktov a preto počas milénií sledujú, ako sa ich dobré úmysly neraz vyvinuli do strašných krviprelievaní.

šou, show, koncert, zábava, predstavenie, divadlo, reality šou, Čítajte aj Markíza chystá šou, aká na Slovensku nebola! Toto by vás ani vo sne nenapadlo...

Pod ťažbou tisícročí trpí aj ich psychika. A toto je ďalšie nóvum pri Marvele, keď sa konečne film snaží viac sa vhĺbiť do psychiky postáv a nerobí z nich dokonalých nablýskaných hrdinov v pekných kostýmoch. O niečo také, ako je psychika, sa nikdy nezaujímali.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Avengers #Marvel #oseriáloch #The Eternals #Eternals