Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Od objatia je len malý kúsok k vražde. Presvedčí sa o tom zopár nadšencov v novom filme

Teória silného objatia môže mať trhliny a netreba veriť každému samozvanému ezoterickému expertovi, hovoria tvorcovia filmu Kurz manželskej túžby. Pozrite si trailer.

01.11.2021 12:29
Vojta Kotek
Vojta Kotek ako expert na vzťahy vo filme Kurz manželskej túžby.
debata

Bude to film plný vášne a romantiky? Tvorcovia hovoria, že Kurz manželskej túžby ďalšia česká romantická komédia nebude.

Radek Bajgar, spoluscenárista a režisér filmu Teórie tigra s Jiřím Bartoškom alebo Teroristka s Ivou Janžurovou, sa rozhodol nakrútiť Kurz manželskej túžby trochu inak. "Všimli sme si, že na internete pribúdajú amatérski experti, ktorí párom v kríze predávajú svoju výbornú metódu, ako ten ich vzťah zachrániť, rozvinúť či vylepšiť,” povedal o svojom novom filme režisér Bajgar.

„O jednom takom idiotovi je aj tento film. Jeho metóda by mohla za určitých okolností fungovať u čerstvo zamilovaných, ale keď ju uplatňuje pri zrelých dlhoročných vzťahoch, môže to skôr viesť k túžbe po vražde,“ vraví Bajgar.

Jan Werich 01 Čítajte aj Bol to kráľ inteligentného humoru. Nie každý ale vedel, aký ťažký mal osud

Bajgar ako bývalý novinár a šéfredaktor Reflexu, ktorý presedlal na film, sa so svojou novou snímkou pozrel na zúbky kvázi expertom na vzťahy. Vo filme prichádzajú páry túžiace po návrate vášne a túžby do svojho vzťahu na kurz ambiciózneho párového terapeuta Mazla(Vojta Kotek). Jeho teória je postavená na tom, že partnerské šťastie stojí na čo najväčšej blízkosti oboch partnerov, duševnej aj telesnej. Lenže príliš pevné objatie sa môže ľahko zmeniť na dusenie, dusenie na škrtenie a terapia vyústi v túžbu po vražde. Obzvlášť vtedy, keď sa napätie medzi partnermi kumuluje celé roky.

Vo filme, ktorý príde do kín tento štvrtok, sa predstavia známi českí herci ako Lenka Vlasáková, Stanislav Majer, Vojta Kotek a Jiří Bartoška. Popri nich si vo filme zahrali aj slovenskí herci Lucia Siposová a Lukáš Latinák.

Kurz manželskej túžby v kinách Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
Lenka Vlasáková vo filme Kurz manželskej túžby.

Filmovalo sa počas karantény v rezororte Svatá Kateřina a lockdown celý proces skomplikoval. „V deň, kedy sme začínali, zasadala vláda, a riešil sa totálny lockdown, ktorý by nás poslal domov. A potom sa stále testovalo a po každom negatívnom teste nasledoval potlesk. Sem-tam padol niekto zo zamestnancov rezortu, ale štáb vydržal až do konca,“ povedal režisér Radek Bajgar.

"Najviac som sa bál, keď musel niektorý herec odísť na predstavenie do Prahy. Väčšina ale zostávala aj počas voľných dní. Boli sme v izolácii, kým to bolo možné, nikto za nami nesmel. Takže všetky malé úlohy hrali zamestnanci rezortu alebo kolegovia zo štábu. Keď došli, prišiel som asi na 5 sekúnd na rad aj ja. Dúfam, že naposledy v živote,” hovorí režisér.

Pozrite si trailer k filmu:
Pozrite si upútavku na film Kurz manželskej túžby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Kurz manželskej túžby