Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Je to oficiálne! Pokračovanie filmu Duna má zelenú!

Produkčná spoločnosť odložila obavy bokom. Film si na seba zarobil, môže prísť dvojka!

26.10.2021 20:57
Duna 2 Foto:
Pokračovanie Duny je oficiálne potvrdené.
debata

Hoci sa vedelo, že film Duna je iba začiatkom série, produkčné aj distribučné spoločnosti sú počas pandemickej éry plnej odkladov a hrozieb zatvorených kín obozretnejšie, ako kedykoľvek doteraz. Predovšetkým pri veľkých, finančne náročných produkciách, sú dnes všetci opatrní.

Film Duna, ktorý sa do slovenských kín dostal pred necelým týždňom, zaznamenal úspech vo svete aj u nás. Film s rozpočtom 165 miliónov dolárov dosiaľ celosvetovo zarobil viac ako 223 miliónov dolárov. Projekt z 80% financovala produkčná spoločnosť Legendary, zvyšných 20% rozpočtu išlo od Warner Bros.

Timothée Chalamet, duna, film Duna, Čítajte viac Seriózna rozprávka pre dospelých. Obstojí Duna u bežného diváka?

Produkčná spoločnosť Legendary Enternainment oznámila v utorok, že sa pustí aj do Duny 2. „Ďakujeme všetkým, ktorí si vychutnali film Duna aj tým, ktorí sa chystajú tak urobiť v nasledujúcich dňoch alebo týždňoch. Sme nadšení, že budeme pokračovať v ceste,“ napísali na sociálnych sieťach.

Prvý diel sci-fi eposu, ktorý išiel 22. októbra do kín v USA a zároveň aj na HBO Max, zarobil počas prvého víkendu na predaji lístkov 41 miliónov dolárov. Režisér Duny Denis Villeneuve dal v rozhovoroch jasne najavo, že jeho filmová adaptácia románu Franka Herberta má dve časti. Aj v samotnom filme sa objaví, že ide o prvú časť.

Trailer na Dunu.

Kedy bude dvojka?

Ako sa vyjadril pre filmový magazín Variety režisér kanadského pôvodu Denis Villeneuve, od začiatku chcel nakrúcať obe časti súbežne. „Z mnohých dôvodov sa to neuskutočnilo a súhlasil som s tým, že vyskúšam nakrútiť prvú časť a potom počkáme či film vzbudí dostatok nadšenia. Keď som robil na prvej časti, vložil som do toho všetku svoju vášeň pre prípad, že by bola jediná. Ale som optimistický,“ povedal režisér.

A vyplatilo sa! Zatiaľ nie je jasné, kto presne bude v dvojke hrať, zatiaľ však oznámili dátum, kedy príde do kín (a pravdepodobne aj na HBO Max). Bude to na jeseň 2023. V pokračovaní by však nemali chýbať Timothée Chalamet ako Paul Atreides, Zendaya ako Chani či Stellan Skarsgård ako Baron Vladimir Harkonnen. Aspoň podľa toho, čo naznačila Duna časť 1.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Duna