Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Táto marvelovka bude prelomová. Zabudnite na všetko, čo ste doteraz videli!

Už o tri týždne prichádzajú očakávaní Eternals. V novinke sa predstavujú aj dvaja herci z Hry o tróny.

12.10.2021 10:48
ETERNALS Foto:
Toto sú Eternals. Desiatka úplne nových superhrdinov v marvelovskom univerze.
debata (2)

Bude to 26. film o superhrdinoch z Marvel Cinematic Universe a bude prelomový. Nová marvelovka Eternals je jedným z najočakávanejších filmov tejto jesene a jej premiéra sa pomaly, ale isto blíži.

Snímka predstaví dosiaľ nespracovanú líniu komiksových superhrdinov. Sedemtisíc rokov žili Eternals (Nesmrteľní) v tieňoch, ale teraz musia vystúpiť, aby sa spojili a ochránili ľudstvo proti jeho najstarším nepriateľom Deviantom. Svoje nadprirodzené schopnosti musia využiť na maximum. Slovami Angeliny Jolie, ktorá hrá jednu zo superhrdiniek, keď niečo miluješ, musíš to chrániť.

Film je prelomový z viacerých hľadísk, tvorcovia sa napríklad snažili o maximálnu diverzitu pri kastingoch a príbeh reflektuje dianie v 21. storočí. Prináša napríklad prvú LGBT rodinu v histórii marvelovského sve­ta.

Film má špičkové herecké obsadenie, zahrali si v ňom okrem iného dvaja herci z Hry o tróny. Prvým je Richard Madden, ktorý predstavuje všemocného Ikarisa a ďalším je Kit Harington, ktorý hrá Dana Whitmana. Charizmatický herec, ktorý stvárnil v Hre o tróny milovaného Jona Snowa, vo filme predstavuje ľudský element.

zväčšiť Dane Whitman (Kit Harington) a Sersi (Gemma... Foto: Marvel Studios
ETERNALS Dane Whitman (Kit Harington) a Sersi (Gemma Chanová) v novej marvelovke Eternals.

Ženskú hereckú posádku zastupujú dve známe divy, Salma Hayeková stvárňuje múdru duchovnú vodkyňu Ajak a Angelina Jolie si zahrala bojovníčku Thenu.

Gemma Chanová vystupuje ako ľudstvo milujúca Sersi, Kumail Nanjiani je kozmickou silou poháňaný Kingo, Bryan Tyree Henry hrá vynálezcu Phastosa, Lauren Ridloffová je superrýchla Makkari, Salma Hayeková, večne mladá a pritom prastará Sprite je vo filme Lia McHughová, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keogan je samotár Druig.

emily in paris, lily collins, Čítajte aj Na Vianoce sa budete tešiť ešte viac! Netflix vráti do hry najsledovanejšiu komédiu

Tvorcom príbehov o nesmrteľných hrdinoch so superschopnosťami je Jack Kirby a prvý raz sa v komiksovom vydaní objavili v roku 1976.

O rozhodnutí nakrútiť film založený na informoval šéf Marvel Studios Kevin Feige v apríli 2018. Do režisérskej stoličky v septembri pozvali oscarovú režisérku Chloé Zhao, ktorej dali voľné ruky v tom, ako príbeh spracuje. Využila to. Najskôr prepísala scenár Ryana a Kaza Firpovcov a potom sa vybrala nakrúcať na viaceré lokácie. Bolo ich viac, než bolo pri marvelovkách zvykom.

Nakrúcať sa začalo v marci 2019, do februára 2020 mali natočený materiál a vrhli sa na postprodukciu. Točilo sa nielen v štúdiách, ale aj v Londýne a Oxforde vo Veľkej Británii a tiež na Kanárskych ostrovoch.

Upútavka na novú marvelovku Eternals, ktorá má byť prelomovou.

Eternals sa dostanú do kín 4. novembra.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Angelina Jolie #Salma Hayek #Kit Harington #oseriáloch #The Eternals