Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

James Bond vytiahol do slovenských kín rekordný počet ľudí

Nie je čas zomrieť, treba ísť do kina, potvrdili filmoví fanúšikovia počas prvých dní premietania v Európe aj u nás.

04.10.2021 17:24
Bond Foto:
Daniel Craig vo svojej poslednej bondovke Nie je čas zomrieť.
debata

Osemnásť mesiacov čakal na svoju príležitosť a dočkal sa. Jamesovi Bondovi sa podarilo do kín pritiahnuť rekordné počty divákov. Svoju púť po kinách odštartovala posledná bondovka Nie je čas zomrieť vo štvrtok 30. septembra a za štyri dni premietania ju videlo viac ako 40-tisíc divákov. Bond láme rekordy, v 54 krajinách za prvé štyri dni premietania zarobil 88-miliónov libier. A to sa ešte čaká prvý premiérový víkend v USA a Kanade, kde sa začne premietať až 8. októbra.

Film - Fall Preview - No time to Die Čítajte viac Štyri dni stačili Bondovi a zarobil najviac za tento rok! A ďalšie milióny pribudnú

Najnovšia bondovka je rozlúčkou herca Daniela Craiga s agentom Jej veličenstva. Dosiaľ ich nakrútil päť a zaprisahal sa, že Nie je čas zomrieť je úplne posledná z nich. Postava Jamesa Bonda mu zmenila život, ale už je náročne držať sa v takej fyzickej forme, aby stačil na akčné scény. Kaskadérov totiž využíval iba v minimálnej miere. Zatiaľ vraj nie je jasné, kto bude novým Bondom, horúcich kandidátov je ale niekoľko.

Rege-Jean Page Čítajte viac Kto bude novým Jamesom Bondom? Pozrite sa, o kom sa hovorí v kuloároch

Hoci o scenári k filmu sa viedli diskusie, či je dosť „bondovský“ a či neurobí hanbu značke, zatiaľ sa vo svete aj u nás ukázalo, že zvolená cesta nebola celkom prešľap. Snímku režíroval Cary Fukunaga ako prvý Američan v histórii a podarilo sa mu pretvoriť agenta 007 do novej podoby.

Vo filme nechýbajú známe tváre z predchádzajúcich častí – Ben Whishaw, Ralph Fiennes, Léa Seydoux či Naomie Harris, ale pribudli aj nové herecké posily – Ana de Armas či oscarový Rami Malek, ktorý stvárnil Bondovho úhlavného nepriateľa.

Trailer k bondovke Nie je čas zomrieť.

Najnovšiu bondovku si fanúšikovia môžu pozrieť nielen na klasických veľkých plátnach v kinách, ale aj vo formátoch 4DX a taktiež IMAX v bratislavskom centre Bory Mall.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #James Bond #agent 007 #oseriáloch #Nie je čas zomrieť