Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kto bude novým Jamesom Bondom? Pozrite sa, o kom sa hovorí v kuloároch

Nový agent 007 dorazí do kín ešte len vo štvrtok, no už sa hovorí o nasledovníkoch Daniela Craiga.

28.09.2021 07:00
debata (16)

Nový Bond sa ešte ani nestihol usídliť na filmových plátnach, už sa špekuluje, kto ho nahradí. Producentka Barbara Broccoli v médiách poprela, že je vybraný kandidát na Jamesa Bonda, momentálne sa sústredia na promovanie aktuálnej bondovky s Danielom Craigom v hlavnej úlohe. Bude to piata a posledná bondovka jeho kariéry.

V kuloároch sa však hovorí o niekoľkých kandidátoch, rovnako fanúšikovia tipujú, kto by to mohol byť. Svoje odhady majú aj bookmakeri, ktorí majú pre jednotlivých adeptov kurzy na víťazstvo. Medzi celkových favoritov patria títo herci:

Regé-Jean Page

Regé-Jean Page, známy zo seriálu Bridgerton, je... Foto: Netflix
Rege-Jean Page Regé-Jean Page, známy zo seriálu Bridgerton, je jedným z kandidátov na Bonda.

Jedným z najhorúcejších kandidátov je britský herec Rege-Jean Page, známy napríklad z netflixáckeho romanticko-historického seriálu Bridgerton. Zo seriálu po prvej série odišiel Išlo by o prvého Bonda tmavej pleti, čo by rozhodne bola príjemná a žiadaná zmena. Keď sa ho na klebety o stvárnení agenta 007 opýtal vo svojej talkšou Jimmy Fallon, 31-ročný herec odpovedal: „Myslím si, že internet si myslí veľa vecí a toto je jedna z tých príjemnejších, takže som rád, že je to tak, ako to je."

Upútavka na seriál Bridgerton, kde si Regé-Jean Page zahral jednu z kľúčových postáv.

Tom Hardy

Tom Hardy ako hlavný hrdina nového filmu Venom... Foto: Sony Pictures
Tom Hardy Venom 2 Tom Hardy ako hlavný hrdina nového filmu Venom 2: Carnage prichádza.

Smerom k agentovi 007 má „našliapnuté“ aj britský herec Tom Hardy, hlavná hviezda marvelovského Venomu, ktorého druhé pokračovanie príde do kín už 14. októbra (Venom 2. Carnage prichádza). Hardy získal nomináciu na Oscara v kategórii najlepší herec vo vedľajšej úlohe v roku 2015 za výkon vo filme Revenant Zmŕtvychvstanie. Britský 44-ročný herec si zahral aj v niekoľkých hollywoodskych trhákoch, ktoré režíroval Christopher Nolan, vrátane snímok Počiatok, Temný rytier či Dunkirk.

James Norton

Herec James Norton. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herec James Norton. Herec James Norton.

Ďalším kandidátom, ktorého si fanúšikovia vedia predstaviť v úlohe Jamesa Bonda, je britský herec James Norton(36), ktorý je známy zo seriálov McMafia, Grantchester či Viktoriánky, bol okrem iného nominovaný na cenu Bafta za úlohu vo seriáli Happy Valley v roku 2015. Norton sa však nedávno vyjadril pre denník The Independent, že ak by sa pre Jamesa Bonda mal vzdať nezávislých filmov, ťažko by sa takým niečím zmieril.

Idris Elba

Herec Idris Elba na zábere z januára 2018 počas... Foto: SITA/AP, Taylor Jewell
Idris Elba Herec Idris Elba na zábere z januára 2018 počas festivalu Sundance, keď propagoval svoj režijný debut Yardie.

Medzi top kandidátov na Bonda patrí aj charizmatický predstaviteľ seriálového Luthera v rovnomennej psychologickej kriminálnej dráme z produkcie BBC (dostupné na HBO Go), ktorý za túto úlohu získal Zlatý glóbus. Herec Idris Elba si zahral aj v marvelovke Thor (2011) postavu Heimdalla a bude aj súčasťou pokračovaní Avengerov. O možnom stvárnení Bonda sa vyjadril: „Bond je jedna z najväčších franšíz vo svete a preto ktokoľvek ho bude hrať, žije s touto postavou. Vy ste tá postava a ste známy ako táto postava veľmi, veľmi dlho,“ povedal Elba. „Ja teraz vytváram postavy, ktoré žijú popri Idrisovi. Žiadna nemá nado mnou kontrolu, ani ma nedefinuje.“

Henry Cavill

Herec Henry Cavill. Foto: SITA/AP, Andy Kropa
Herec Henry Cavill. Herec Henry Cavill.

Britský herec, ktorý sa vyšvihol prostredníctvom seriálu Zaklínač (Netflix), sa ako dvadsiatnik už zúčastnil kastingu na Jamesa Bonda. Ak by sa producenti rozhodli ho osloviť, bol by vraj nadšený. „V tejto fáze je to ešte vo hviezdach. Uvidíme, čo sa stane. Ale áno, rád by som si zahral Bonda, bolo by to veľmi, veľmi vzrušujúce,“ povedal vlani.

Pozrite si upútavku na novú bondovku, ktorá prichádza do kín vo štvrtok 30. septembra: Nie je čas zomrieť.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #James Bond #oseriáloch #Barbara Broccoli #David Craig