Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Princezná Diana bola v ťažkých chvíľach sama. Ja nie, hovorí o svojej úlohe svetoznáma herečka

V očakávanom životopisnom filme Spencer sa predstavuje herečka z Twilight ságy.

16.09.2021 10:29
Spencer film Foto:
Kirsten Stewartová ako Lady Diana vo filme Spencer.
debata

Princeznú Dianu v snímke Spencer od režiséra Pabla Larraína stvárňuje Kristen Stewartová. V životopisnom filme uvidíme bývalú členku kráľovskej rodiny počas veľmi dôležitého a náročného týždňa v živote. Počas vianočných sviatkov, ktoré trávi v kruhu kráľovskej rodiny na usadlosti Sandringham v anglickom Norfolku. Diana sa rozhodne ukončiť manželský zväzok s Charlesom.

Stvárniť túto úlohu nebolo pre Kristen Stewartovú jednoduché. Ako uviedla, je jeden veľký rozdiel medzi tým, ako prežívala tieto stavy počas nakrúcania ona a princezná Diana.

“Rozdiel medzi mnou a Dianou je ten, že ona bola v týchto chvíľach sama a ja nie. Pri nakrúcaní som mala okolo seba ľudí, ktorí ma podržali. Mala som akúsi záchrannú sieť,” povedala Stewartová v stredu, pár dní pred oficiálnym uvedením filmu na medzinárodnom filmovom festivale v Toronte.

Napriek svojmu veľkému obdivu voči princeznej z Walesu však Stewartová nezabudla pripomenúť, že boli úplne odlišné osobnosti. Hoci sama si zažila tienisté stránky popularity a prenasledovanie zo strany bulvárnych médií po tom, čo hrala vo filmoch zo série Twilight.

Oficiálna upútavka k novému filmu Spencer o Diane, princeznej z Walesu.

“Nie je možné stvárniť takúto postavu stopercentne. Najlepšie bolo prestať sa cítiť ohrozená a stresovať sa. Jediná cesta, ako zachytiť niečo divoké, je sám byť divoký a ja som mohla byť jedine mojou vlastnou verziou nej samej. Dúfam, že som sa od nej naučila, čo som mohla, zmiešala to s tým, čo som dala postave ja sama a vytvorila tú najlepšiu možnú verziu.” opísala Stewartová svoj prístup k stvárneniu lady Di vo filme Spencer.

Zahrať manželku britského následníka trónu, ktorá si svojou bezprostrednosťou získala náklonnosť miliónov ľudí po celom svete, bola výzva. Diela o kráľovskej rodine nie vždy vyjdú podľa očakávaní. Film Diana z roku 2013 s Naomi Watts v hlavnej úlohe veľmi neuspel. Seriál Koruna, kde mladú Dianu hrala Emma Corrin, naopak diváci milujú.

the crown, crown, koruna, emma corrin, Čítajte aj Krutá, chladnokrvná, odmeraná, ale najlepšia! Koruna triafa priamo do srdca

Novinári po svetovej premiére filmu Spencer pred niekoľkými dňami v Benátkach napriek pochybnostiam o herečke známej z upírskej ságy vzdali hold. Pochválili aj jej britský prízvuk, ktorý herečka trénovala s hlasovým koučom.

Samotná Kristen Stewart bola nadšená spoluprácou s čílskym režisérom Pablom Larraínom a jeho kreatívnym tímom. “Musíte byť ľudský a nezničiť svoj štáb, nevyužívať ľudí, účinkujúcich a umelcov. Ale keď to prichádza z toho správneho miesta, môžete niekoho vláčiť aj po zemi a jemu sa to páči,” povedala herečka o režisérovi Larraínovi.

Najobľúbenejšie momenty Lady Diany zo seriálu The Crown.

“Ako človek s ambíciou nakrúcať filmy som bola nadšená z jeho odovzdanosti pre film. Odovzdanosť voči vízii, ktorá bola taká presná a zvláštna, bolo veľmi silná a to bolo úžasné. Len takýto typ ľudí by mal nakrúcať filmy,” povedala Stewartová.

Pablo Larraín nakrútil v minulosti napríklad známu autobiografickú snímku Jackie (r. 2016), ktorá zachytáva náročné životné obdobie prvej dámy Jacqueline Kennedyovej po zavraždení prezidenta Johna F. Kennedyho. Film získal tri nominácie na Oscara.

Film Spencer má plánovanú premiéru v slovenských kinách 2. decembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lady Diana #oseriáloch #Spencer