Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Američania prerobili megaúspešný dánsky thriller. Bude to stáť za to?

Napínavé krimi na Netflixe so skvelým Jakeom Gyllenhaalom je založené na dánskej dráme Den Skyldige. Mrknite na trailer.

08.09.2021 10:55
Guilty Foto:
Jake Gyllenhaal ako bývalý detektív pracujúci na tiesňovej linke v strhujúcom thrilleri The Guilty.
debata

Americkí producenti si počkajú na úspešné európske či ázijské filmy a potom ich prerobia na svoj obraz. Tak, aby boli stráviteľné pre americký, ale aj svetový trh. S dosadením známych tvárí, ktoré pritahnu pozornosť. Nie je to nič nové, vývoj scenára netrvá tak dlho a je to stávka istotu. Načo tvoriť niečo nové, keď stačí riadne „podojiť“ dobre fungujúci námet?

Očakávaným prírastkom do rodiny amerických remakeov je thriller s názvom The Guilty. Netflix zverejnil prvý trailer a súdiac podľa neho, ale aj podľa originálneho dánskeho filmu Den Skyldige to bude dráma, po ktorej budú vaše nechty potrebovať kompletnú manikúru.

Moonfall Čítajte aj Taký katastrofický film tu ešte nebol! Mesiac sa rúti na Zem, ľudstvo končí

Stávkou na istotu bola v tomto prípade aj voľba režiséra Antoina Fuquu (Training Day, Equalizer). A to ani nehovoríme o hereckom obsadení. V hlavnej úlohe sa predstaví americký herec Jake Gyllenhaal ako Joe Joeler, bývalý policajný detektív, ktorý sa stal operátorom na linke 911.

The Guilty sa odohráva počas jediného rána na dispečingu. Ako to už ukazuje samotná upútavka, toto nebude bežný pracovný deň. Na tiesňovú linku volá Emily. Žena, ktorá ako keby sa iba rozprávala so svojim dieťaťom. Bývalý policajt Joe, zvyknutý na nespočet omylov, už chce zavesiť, jeho intuícia mu v tom zabráni. V tomto rozhovore niečo nesedí. Žena poskytuje striedme informácie o svojej situácii. Ju a jej dcéru uniesol na dodávke muž. Kým stihne povedať viac, hovor končí.

„Je mi ľúto, že musím zavesiť,“ hovorí Emily po tom, ako sa Joe pokúsil identifikovať jej polohu. „Zomriem.“

No Time to Die Daniel Craig Čítajte aj Hodiny tikajú. Daniel Craig vytasí zbraň ako agent 007 posledný raz už koncom septembra

Po týchto slovách detektív Joe nemôže inak, iba rozbehnúť pátranie na vlastnú päsť. Začne spájať zdanlivo nespojiteľné konce nití, aby sa dopracoval k odpovediam a mohol zachrániť matku s dcérou. Situácia je sťažená kvôli veľkým lesným požiarom, kedy je celé mesto hore nohami. Na pokoji nepridáva ani to, že dcéra unesenej ženy začne vyvolávať a zisťovať, čo sa mame stalo.

Situácia sa stále komplikuje keď už to vyzerá, že Joe je na dobrej ceste, uvedomí si, že nič nie je také, ako sa zdá.

Svoje umenie gradovať napätie v tomto filme ukázal kreatívny tvorca True Detective Nic Pizzolatto a medzi ďalšími účinkujúcimi sú mená ako Peter Skarsgaard, Riley Keough, Paul Dano, Ethan Hawke, Da'Vine Joy Randolph, David Castañeda a herec Honey Boy Byron Bowers. .

The Guilty má premiéru na Netflixe 1. októbra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jake Gyllenhaal #oseriáloch