Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dunaj síce dlhšie neuvidíte, netreba smútiť: Jedna z jeho hviezd sa predstaví v novom seriáli

Čo nahradí historickú rodinnú ságu v programe Markízy? Poznáme odpoveď.

01.06.2023 06:00
Odznak Vysočina,  hilmerová, Foto:
Monika Hilmerová sa divákom predstaví v českom seriáli Odznak Vysočina.
debata
zaklínač, henry cavill, the witcher, Čítajte aj Seriálový jún: Toto bude najlepší začiatok leta, aký si dokážete predstaviť!

Seriál Dunaj, k vašim službám síce v utorok uzavrel svoju druhú sériu a odobral sa na zaslúženú letnú pauzu, vysielací slot však cez leto nezostane prázdny. Nová sezóna sa začne začiatkom septembra, dovtedy chce televízia Markíza divákov zaujať s novinkou, ktorá v susedných Čechách zbúrala rebríčky sledovanosti. Zhodou okolností hlavnú úlohu stvárňuje jedna z hviezd Dunaja – Monika Hilmerová. V českom seriáli Odznak Vysočina ju slovenskí diváci uvidia v novej polohe, nebude to žiadna submisívna Vilma z Dunaja, ale vážna a chladná vyšetrovateľka.

dunaj, Čítajte rozhovor Dunaj sa rozlúčil ako najsledovanejší seriál tejto jari. Dojímavé finále otvorilo nové príbehy, diváci si však musia počkať

Policajná stanica vyšetrovacieho tímu v seriáli Odznak Vysočina je umiestnená do malebného fiktívneho mestečka Veselá na Vysočine, ktorá okrem krásnej prírody ponúka divákom aj svoje drsné stránky. Príroda sa tak vlastne stáva jedným z hlavných hrdinov celého diania.

Seriál Odznak Vysočina štartuje na Markíze už... Foto: TV Markíza
Odznak Vysočina, Seriál Odznak Vysočina štartuje na Markíze už 1. júna. Vysielať sa bude vždy v utorok a vo štvrtok.
Action Čítajte aj Superlacný reťazec berie Slovensko útokom: Rozširuje sa rýchlym tempom, predajne otvára v ďalších dvoch mestách

Tím vyšetrovateľov vedie skúsená policajtka Dana Skálová (Monika Hilmerová), ktorej sekunduje jej mladšia kolegyňa Kateřina Vlčková (Simona Zmrzlá). Tie dopĺňa svojrázne trio pozostávajúce z problémového drsniaka Petra Bacha (Martin Hofmann), bývalého lekára Karla Šmída (Michal Suchánek) a policajného nováčika Vaška Kociána (Patrik Děrgel).

Maciej Podwojski, Primark Čítajte aj Šéf Primarku: Slovensko je pre nás nový trh. Dlho sme hľadali vhodnú lokalitu, napokon sme ju v Bratislave našli skôr ako v Maďarsku

Dana Skálová (Monika Hilmerová) je skúsená policajtka, vľúdna šéfka celého tímu. Rozumie ľuďom a vždy sa snaží pomôcť. Nerada sa necháva obmedzovať pravidlami a zvyklosťami. Žije tak trochu v chaose, nerieši papierovanie a občas chodí neskoro, jej práca je však pre ňu vždy na prvom mieste.

Ginny and georgia, Čítajte aj Kam sa hrabú Gilmorky: Tento seriál na Netflixe totálne valcuje, na konte má rekord

Na slovenských divákov čaká prekvapenie, keďže Monika Hilmerová bude rozprávať po česky. Ako zvládla čestinu? „Pred hraním v cudzom jazyku mám vždy rešpekt. Či už to bolo vo filmoch, kde som hovorila anglicky či nemecky, alebo keď hovorím po česky. Pretože aj keď je čeština podobná slovenčine, je to predsa len iný jazyk. Každým filmom, v ktorom som hrala v češtine, sa učím a pracujem na nej. Mám za sebou snímky Prameň života, Obete a vrahovia, Svadba na bojovom poli, Devätnásť klavírov, Vohnice a Kiliján a ďalšie. Ale asi najviac mi pomohlo, keď som polroka žila v Prahe v priebehu natáčania seriálu Svetlá pasáže. Hrala som hlavnú postavu, takže ten intenzívny čas strávený v Česku mi pomohol, aby som sa česky naučila trochu viac. Pri natáčaní Odznaku Vysočina som v práci na češtine pokračovala, absolvovala som znovu aj lekcie s lektorkou českého jazyka. Denne som sa učila českú výslovnosť a príprava na každý natáčací deň bola preto dlhšia, ako keď hrám v slovenčine a nemusím sa na reč sústrediť,“ povedala obľúbená herečka.

Odznak Vysočina štartuje na Markíze už 1. júna a bude sa vysielať počas leta vždy v utorok a vo štvrtok večer.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Monika Hilmerová #TV Markíza #seriál Dunaj k vašim službám