Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vianoce sa síce končia, no televízie nepoľavujú! Čo prinesie Druhý sviatok vianočný?

Sviatočné "trojdnie" je na svojom konci, to však neznamená, že televízie prestanú ponúkať vianočné filmy a rozprávky. Práve naopak!

26.12.2022 06:00
last christmas, emilia clarke, Foto:
Lákadlom 26. decembra bude premiéra vianočnej komédie Last Christmas s hviezdou Hry o tróny - Emiliou Clarke. Film uvidíte o 20:30 na Jojke.
debata (1)

Markíza

1. Princezna ze mlejna – 12:50
V juhočeskej dedinke uprostred strieborných rybníkov a tmavých lesov žije Jindřich (Radek Valenta), ktorý sa jedného dňa vyberie do sveta s pevným rozhodnutím oslobodiť zakliatu princeznú. Cestou sa dostane do strašidelného mlyna, kde žije so svojím otcom krásna Eliška (Andrea Černá). Mládenec sa Eliške páči, preto mu povie, že zakliata princezná je v rybníku a Jindřich zostáva v mlyne ako pomocník. To sa však nepáči čertovi a vodníkovi, ktorým sa Eliška páči. Pomocou rôznych intríg a zaklínadiel sa snažia Jindřicha z mlyna vypudiť, ale zakrátko sa tam objavuje tretí ženích – starý boháč. Keďže však Eliška všetkých ženíchov odmieta, otec mlynár sa nazlostí a dáva jej ultimátum: buď si do splnu vyberie ženícha sama, alebo ju dostane ten, ktorý o jej ruku požiada ako prvý. Medzi ženíchmi teda nastáva boj…

Takto budú vyzerať Vianoce 2022 na Markíze! Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Na Markíze cez Vianoce uvidíte aj Želanie pre...
house of the dragon, rod draka, hra o tróny, Čítajte aj Najlepšie seriály roka 2022 podľa Mediakliku: Toto sú top hity, ktoré nemali chybu!

2. S tebou ma baví svet – 17:10
Každoročná „pánska jazda“ doktora Alberta Horáka (Július Satinský) a zvukárov Michala Adámka (Václav Postránecký) a Pepu Bednářa (Pavel Nový) sa po zásahu ich razantných manželiek Kateřiny (Jana Šulcová), Dáše (Eliška Balzerová) a Gábiny (Zdena Studenková) stáva niečím ako materskou školou v zimnej prírode. Aj keď je to pre mužov poriadna čiara cez rozpočet, nepodliehajú panike, lebo sú presvedčení, že ich výchovné metódy spoľahlivo predstihnú metódy matiek. A počas spoločného pobytu troch mužov so šiestimi deťmi na horách sa ukáže, že sú skutočne lepšími pestúnmi ako ich mamy – pochopiteľne najmä vtedy, ak tie práve nie sú v dohľade! Mužské výchovné metódy sú však veľmi svojrázne a vyvolávajú plno zmätkov a úsmevných situácií…

bridgerton, Čítajte aj Uf, tak toto vôbec nevyšlo: Pozrite si rebríček najväčších seriálových sklamaní tohto roka

3. Posledný bohatier 2 – Koreň zla – 20:30
V Belohorí zavládol pokoj a mier. Zlo bolo porazené a Ivan (Viktor Choriňak) si teraz užíva zaslúženú slávu. Je obklopený svojou rodinou, priateľmi a malými zázrakmi moderného sveta, ktoré mu pomáhajú viesť pohodlný život. Našťastie má svoj čarovný meč, ktorý môže použiť na preklenutie priepasti medzi svetmi, aby získal pravidelné zásoby. Keď však povstane prastaré zlo a existencia magického sveta je ohrozená, Ivan musí spojiť sily so svojimi starými priateľmi a novými súpermi. Vydávajú sa na dlhú a náročnú cestu až za koniec známeho sveta, aby našli spôsob, ako poraziť nepriateľov a navrátiť tak mier do Belohoria.

pán prsteňov, Čítajte aj Dajte si poriadny darček: Pozrite si cez Vianoce najlepšie tohtoročné seriály

Jojka

1. Princ a Večernica – 9:10
Starý kráľ pred odchodom na lov zverí ľahkomyseľnému princovi Velenovi na jeden skúšobný deň a noc starostlivosť o kráľovstvo. Princ Velen nezaháľa a počas hviezdnej noci vydá svoje tri sestry za rúčich mládencov, a to bez vedomia svojho kráľovského otca. Sám sa zamiluje do krásnej Večernice, sestry svojich švagrov – Veterníka, Mesačníka a Slnečníka. Ale kráľ nemá pre princov čin žiadne pochopenie, a tak sa urazený mladík vydá do sveta, aby našiel nielen svoje sestry, ale aj svoju osudovú lásku. Do cesty sa mu však postaví mnoho prekážok nielen zradní kupci, ale hlavne krutý vládca nečasu, zlý Mrakomor, ktorý si robí nároky na Večernicu. Pod zdanlivo rozmaznaným obalom Velena sa našťastie ukrýva chlapská odvaha, vytrvalosť a ďalšie vlastnosti, ktoré mu napriek občasným chybám pomôžu v boji proti všetkým prekážkam a, samozrejme, aj v súboji proti mocnému Mrakomorovi.

Takto budú vyzerať Vianoce 2022 na Jojke! Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Počas Vianoc na Jojke uvidíte aj film Grinch.
gossip girl, Čítajte aj Skúsite? Toto sú nenápadné seriálové skvosty, ktoré cez Vianoce musíte objaviť

2. Traja veteráni – 14:25
Na motívy rozprávky Jana Wericha vznikol múdry príbeh o večnej ľudskej túžbe po šťastí, ale aj o márnivosti, lakomstve a hrabivosti a neustálych premenách života. Hlavnými hrdinami príbehu sú vojenskí vyslúžilci, ktorí veria, že sa im za svoju odvahu budú odmenení a dostanú všetky pocty, no skutočnosť je odlišná. O ďakovné dary od dobrosrdečných trpaslíkov ich pripraví zlá princezná Bosana. Trpaslíci im opäť pomôžu, ale veteránom dlho trvá, kým pochopia, čo je pre nich najdôležitejšie.

3. Last Christmas – 20:35
Je to len zdanie, keď sa životnej smoliarke začne dariť? Niekedy jednoducho musíme uveriť, že naše šťastie je skutočné. Životom znechutená mladá žena, ktorá je hlboko rozčarovaná z práce vo vianočnom obchode, nadviaže vzťah so záhadným mladým mužom a postupne sa do neho zamiluje, Večná smoliarka sa však nedováži uveriť, že jej šťastie je skutočné. Všetko je zrazu až príliš skvelé na to, aby to bola pravda. Kate je mladá žena, ktorá má na svedomí zlé rozhodnutia. Práca elfky v celoročnom vianočnom obchode nie je pre bývalú speváčku tá najlepšia. Keď spozná Toma, jej život naberie nový smer. Kate sa zdá, že všetko je zrazu až príliš skvelé na to, aby to bola pravda.

RTVS

1. Falošný princ – 11:35
Krajčírsky tovariš Labakan sa oblečie do prepychových šiat pre bohatého emira a využije príležitosť, ktorá sa mu neočakávane naskytne. Vydáva sa za sultánovho syna Omara, ktorý sa po dlhom čase vracia domov od vznešeného káhirskeho pašu. Sultánova žena však spozná, že Labakan nie je jej skutočným synom a presvedčí sultána, aby opovážlivého mladíka podrobil skúške.

Takto budú vyzerať Vianoce na RTVS! Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Cez Vianoce na RTVS uvidíte aj rozprávku...

2. Dobrý vojak Švejk – 17:10
Prvá časť sfilmovaného románu Jaroslava Haška zachytáva osudy Josefa Švejka od chvíle, kedy je po sarajevskom atentáte zatknutý a vyšetrovaný a po čase, napriek svojej diagnóze notorického blbca, povolaný do armády. Dostáva sa do väzenia odkiaľ ho vyreklamuje feldkurát Katz, ktorému nejaký čas robí osobného sluhu, až kým sa po jeho prehre v kartách nedostane k nadporučíkovi Lukášovi…

3. Moje najdrahšie deti – 20:20
Chantal a Christian majú dve dospelé deti, ktoré už vyleteli z hniezda, žijú svoje životy a na svojich rodičov nemajú nikdy čas. Cítia sa osamelí a zabudnutí a tak vymyslia rafinovaný plán, ako znovu získať pozornosť svojich detí. Predstieraná veľká výhra v lotérii funguje nad očakávanie dobre, pozornosti od detí majú miestami až priveľa, no udržanie hodnovernosti príbehu ich stojí stále viac a viac peňazí…

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #TV JOJ #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023 #Vianoce 2022