Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prvý sviatok vianočný v televíziách: Nezmeškajte naozaj skvelú rozprávkovú ponuku!

Nechajte si poradiť, čo si pustiť počas Druhého sviatku vianočného v televíziách. Je toho viac ako dosť!

25.12.2022 06:00
krakonošovo tajomstvo, Foto:
Veľkým lákadlom 25. decembra je premiéra novej vianočnej rozprávky Krakonošovo tajomstvo na Jojke.
debata

Markíza

1. Pyšná princezná – 10:15
Pyšná princezná Krasomila (Alena Vránová) sa odmietne vydať za kráľa Miroslava (Vladimír Ráž), a tak sa on vydá do jej rodného Polnočného kráľovstva – v prestrojení za záhradníka! Princezná sa doňho zaľúbi a vďaka jeho vplyvu sa postupne zbavuje všetkej svojej pýchy a rozmarnosti. Nanešťastie však táto jej premena vôbec nevyhovuje kráľovým skorumpovaným radcom, a tak sa obaja zaľúbenci musia zakrátko vydať na útek…

Takto budú vyzerať Vianoce 2022 na Jojke! Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Počas Vianoc na Jojke uvidíte aj film Grinch.
pán prsteňov, Čítajte aj Dajte si poriadny darček: Pozrite si cez Vianoce najlepšie tohtoročné seriály

2. Princezna se zlatou hvězdou – 17:15
Dobrý, ale staručký a tak trochu povoľný kráľ Hostivít (František Smolík) má krásnu dcéru, princeznú Ladu (Marie Kyselková) so zlatou hviezdou na čele – a práve kvôli nej i veľké problémy. Zlý kráľ Kazisvět VI. (Martin Růžek), panovník zo susedstva, totiž jedného dňa vtrhne na Hostivítov hrad a žiada o ruku princeznej Lady – a hrozí, že ak ju nedostane, vyhlási kráľovstvu vojnu! Našťastie je tu však múdra a dobrá Ladina pestúnka (Jarmila Kurandová), ktorá má pod palcom nielen kráľa, ale poruke má vždy aj dobrú radu – ponúkne preto princeznej na prvý pohľad nie veľmi vábne vyzerajúci myší kožúšok, ktorý ukryje Ladinu krásu a pomôže jej nebadane utiecť z kráľovstva… Azyl nájde v kráľovstve dobrého princa Radovana (Josef Zíma) v zámockej kuchyni, kde dostane miesto pomocnej sily. Netrvá dlho a spravodlivý princ sa do krásnej Lady osudovo zaľúbi, keď ju zahliadne na zámockom plese – no netuší, že milovaná tajomná kráska je bližšie, ako by si trúfal dúfať…

bridgerton, Čítajte aj Uf, tak toto vôbec nevyšlo: Pozrite si rebríček najväčších seriálových sklamaní tohto roka

3. Želanie pre Ježiška – 20:30
24. decembra, v deň, keď sa dejú zázraky, sa pretnú osudy piatich mužov a piatich žien. Nezodpovedný frajer, ktorého životnou náplňou je obšťastňovanie žien, zisťuje, že existuje aj otcovská a partnerská zodpovednosť. Spokojnému manželskému páru, ktorému zdanlivo nič nechýba, postaví osud do cesty dievčatko, čo ušlo z detského domova. Úspešný a sebavedomý manažér svoju spriaznenú dušu už našiel, ale predstaviť ju rodičom je preňho nočná mora. A dve osamelé osoby, ktoré už rezignovali na šťastie a hľadanie toho pravého, možno dostanú ešte jednu šancu.

Jojka

1. Šialene smutná princezná – 8:50
Nestarnúca rozprávka o princovi v žalári, smutnej princeznej a dvoch intrigánskych poradcoch, ktorí vedeli viac než všetci ostatní. Princ a princezná zo susedných spriatelených krajín majú mať svadbu, pretože tak rozhodli ich múdri otcovia so svojimi poradcami. Kráľovské deti však o svojom osude chcú rozhodnúť sami a túžia si vybrať takého životného partnera, aký sa bude páčiť im. A nie takého, aký vyhovuje štátnym záujmom.

Takto budú vyzerať Vianoce 2022 na Jojke! Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Počas Vianoc na Jojke uvidíte aj film Grinch.
house of the dragon, rod draka, hra o tróny, Čítajte aj Najlepšie seriály roka 2022 podľa Mediakliku: Toto sú top hity, ktoré nemali chybu!

2. Císařův pekař – pekařův císař – 13:35
Nezabudnuteľná dvojdielna historická komédia o starnúcom cisárovi Rudolfovi II., ktorý sa namiesto plnenia vladárskych povinností snaží odhaliť tajomstvo umelej energie, ktorá by dokázala oživiť legendárneho Golema. Jeho veľkou túžbou je, aby bol večne mladý, a preto trpí na svojom dvore rôznych alchimistov, či skôr podvodníkov, sľubujúcich vyrobenie nápoja večnej mladosti. Zložitú situáciu na cisárskom dvore ešte viac skomplikuje pekár Matěj, ktorý sa neuveriteľne podobá na cisára. Po úteku z väzenia je omylom považovaný za omladnutého panovníka.

dunaj, dunaj k vašim službám, Monika Hilmerová Čítajte aj Unikátny seriál Markízy pozná dátum štartu: O čom bude nová historická novinka?

3. Krakonošovo tajomstvo – 20:35
Nová vianočná rozprávka prináša príbeh o láske pravej a nepravej, o pokladoch, ktoré šťastie nenosia, ale hlavne o záhadnom Krakonošovi, ktorý stráži tajomstvá hôr pred chamtivými ľuďmi a poctivých ľudí pred chorobami a darebákmi. Do zámku na úpätí Krkonôš prichádza nový majiteľ, urodzený pán Štěpán so svojou krásnou snúbenicou, komtesou Blankou. Sprevádza ich Štěpánov mladší a chudobnejší brat Adam. Do cesty sa im pripletie odvážna Liduška s bratom Honzíkom, ktorej Adam pomôže v núdzi a ona sa doňho zamiluje. V mestečku pod horami je ešte jeden nový hosť, zberateľ povestí Pravoslav Jiráček, ktorého cieľom je vyvrátiť povery o existencii Krakonoša.

mama na prenájom, Čítajte aj Markíza chystá silný nástup roka 2023! Náhrada za Oteckov pozná dátum štartu

RTVS

1. Zakliata jaskyňa – 20:20
Aké tajomstvo ukrýva zakliata jaskyňa? Sestry Ada a Lena sa pohybujú po lese a chodbami tmavej jaskyne ako doma. Nebojácna Lena sa nikdy pred ničím nezastaví, Ada sa bojí, ale strach na sebe nedá poznať. Ich otec, Buchwald ťaží z útrob jaskyne soľ, ktorá je obživou pre celé kráľovstvo. Až do dňa, keď na kráľovstvo padla kliatba. Do jaskyne sa nik viac nedostane. Tam, kde kedysi boli dvere, je zrazu holá skala. Jedno nešťastie strieda druhé, Buchwald sa nielenže nedokáže dostať do jaskyne a zabezpečiť dostatok soli pre kráľovnú Bertu, ešte sa mu aj stratila dcéra Lena.

Takto budú vyzerať Vianoce na RTVS! Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Cez Vianoce na RTVS uvidíte aj rozprávku...

V noci sa vybrala do lesa a viac je nebolo. Kráľovnej Berte na živote poddaných až tak nezáleží, Buchwalda uvrhne do väzenia. Slobodný bude až vtedy, keď nájde novú cestu do jaskyne. Ada je na všetko sama. Pátra po zmiznutej sestre a hľadá spôsob ako získať soľ, aby oslobodila otca. Nevzdáva sa. Nebojácne bojuje za to, čo jej je najdrahšie, za rodinu. V rodinu a v jej silu uveria aj dvaja princovia Zach a Cyril, ktorí obaja túžia po tróne, no ani jeden z nich nie je pripravený vládnuť. Podarí sa nebojácnej Ade nájsť stratenú sestru a zachrániť otca?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #TV JOJ #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023 #Vianoce 2022