Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vianoce sú konečne tu! Toto nemôžete zmeškať počas Štedrého dňa...

Najkrajší deň v roku je znova tu. Máme pre vás niekoľko televíznych tipov, s ktorými si môžete spríjemniť sviatočný deň.

24.12.2022 06:00
tri oriešky pre popolušku, Foto:
Cez Vianoce na RTVS uvidíte aj rozprávku Tri oriešky pre Popolušku.
debata

Markíza

1. Perinbaba – 17:00
Na začiatku zachráni Pani Zima (Giulietta Masina) malého Jakubka z rúk smrti, pretože sa jej páči, že sa nezľakol ani samotnej Zubatej. Vezme ho k sebe, aby jej pomáhal natriasať veľkú perinu, ktorou robí na Zemi sneh. Napriek šibalstvám, ktoré chlapec spôsobí, má zázračná Perinbaba Jakuba (Tobias Hoesl) rada a pomáha mu aj po tom, ako opustí jej sídlo a vydá sa medzi ľudí, kam ho ťahá láska ku krásnej Alžbetke (Petra Vančíková). Lenže kým zaľúbenci vystroja svadbu, čaká na nich ešte nejedno trápenie so zlou macochou a jej dcérou Dorou (Milada Ondrašíková), a so smrťou, ktorá si na Jakuba neprestala brúsiť zuby…

Takto budú vyzerať Vianoce 2022 na Markíze! Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Na Markíze cez Vianoce uvidíte aj Želanie pre...
house of the dragon, rod draka, hra o tróny, Čítajte aj Najlepšie seriály roka 2022 podľa Mediakliku: Toto sú top hity, ktoré nemali chybu!

2. Mrázik – 19:00
Jedna z najznámejších a najobľúbenejších ruských rozprávok o krásnej a dobrosrdečnej Nastenke (Natalja Sedych), ktorej neustále ubližuje zlá macocha (Věra Altajskaja) a jej rozmaznaná dcéra Marfa (Inna Čurikova). A keďže Marfa neoplýva krásou, o to viac macocha nenávidí pôvabnú Nastenku a rozmýšľa, ako sa jej zbaviť, až ju nakoniec jednej krutej zimy vyženie do lesa v nádeji, že tam zamrzne alebo ju zožerú vlci. V lese sa však, našťastie, stará o stromy kúzelný Mrázik (Alexandr Chvylja), strážca zimného lesa, cár metelice a búrky. A keďže je spravodlivý, pomôže Nastenke a postará sa o ňu. Lebo tak ako v každej rozprávke, aj tu nakoniec dobro zvíťazí a zlo je potrestané.

bridgerton, Čítajte aj Uf, tak toto vôbec nevyšlo: Pozrite si rebríček najväčších seriálových sklamaní tohto roka

3. Pelíšky
Koniec 60-tych rokov, pražská štvrť staré Košíře. V jednej dvojposchodovej vile tu žijú dve rodiny – Šebkovci a Krausovci. Príjemný film zaľudnený osobitými postavami, s humorom o rodinách, rodičoch, deťoch, rodinných trapasoch, bolestiach a bremenách, ale aj o dobe, v ktorej sa neroztápali len umelohmotné lyžičky v káve…

Jojka

1. Sám doma – 13:30
„Mám pocit, že sme doma nechali niečo dôležité,“ povie pani Kate McCallisterová (CATHERINE O'HARAOVÁ) manželovi Petrovi (JOHN HEARD) na palube lietadla smerujúceho cez Atlantik do Paríža, keď sa na vianočnú dovolenku balili v obrovskom strese a nervozite. To ešte netuší, že to, čo doma zabudli, je najmladší člen ich početnej rodiny, Kevin (MACAULAY CULKIN). Chlapčenská radosť z neočakávanej slobody sa veľmi rýchlo zmení na príjemné vzrušenie – Kevin musí brániť dom svojich rodičov proti dvom nepríjemným votrelcom – zlodejom Harrymu (JOE PESCI) a Marvovi (DANIEL STERN). A hoci si dospeláci myslia, že taký malý chlapec proti nim nič nezmôže, šeredne sa mýlia!

Takto budú vyzerať Vianoce 2022 na Jojke! Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Počas Vianoc na Jojke uvidíte aj film Grinch.
dunaj, dunaj k vašim službám, Monika Hilmerová Čítajte aj Unikátny seriál Markízy pozná dátum štartu: O čom bude nová historická novinka?

2. Sám doma 2 – 20:00
Sú tu znova Vianoce a rodina McCallisterovcov sa chystá odcestovať na vianočné prázdniny. Kevina (MACAULAY CULKIN) síce tentoraz nezabudnú doma, ale vďaka zmätku na letisku chlapec nastúpi omylom do iného lietadla mieriaceho do New Yorku. Pohotový chlapec však nestratí nervy, ubytuje sa v drahom hoteli a dômyselne využíva otcovu kreditnú kartu. A ako áno, ako nie, do New Yorku pricestujú aj Kevinovi starí známi – zlodeji na úteku Harry (JOE PESCI) a Marv (DANIEL STERN). Je jasné, že ich cesty sa rýchlo skrížia, a keďže lupiči chcú ukradnúť tržbu z najväčšieho hračkárstva, Kevin sa rozhodne im to prekaziť…

mama na prenájom, Čítajte aj Markíza chystá silný nástup roka 2023! Náhrada za Oteckov pozná dátum štartu

3. Slunce, seno a pár facek – 21:55
Vydarená rodina Škopkovcov pripravuje svadbu tehotnej dcéry Blaženy so žiarlivým Vencom Konopníkom. Všetko sa skomplikuje, keď sa závistlivá a ohrdnutá sokyňa Milada nahnevá a rozhodne sa im svadbu prekaziť šírením lži. Využije situáciu okolo nemanželskej dcéry živočichára Béďu a bývalej inštruktorky autoškoly Gabiny, a potvrdí Béďovu lož, že dieťa je Vencovo. Jej lži a fámy spôsobia škandál a medzi oboma rodinami vypukne vojna. Všeobecný zmätok a nezmieriteľný boj medzi Škopkovcami a Konopníkovcami ešte zosilnie, keď sa rozchýri, že do miestneho poľnohospodárskeho družstva príde televízia nakrútiť reportáž. To už celkom naplno explodujú vášne a intrigy, a všetci obyvatelia naplno odhalia svoj pravý charakter.

iveta, Čítajte aj Jojka potvrdila prvý seriál roka 2023: Pripravte sa na niečo, čo tu ešte nebolo

RTVS

1. Kráľ Drozdia brada – 17:20
Na kráľovskom hrade vzbudí zvedavosť mladého kráľa Jána (Lukáš Vaculík) rozprávanie kočovnej hereckej spoločnosti o zlej a bezcitnej princeznej Anne (Adriana Tarábková). Rozhodne sa odísť s hercami do zeme kráľa Matúša a s ich pomocou napraviť rozmarnej dievčine hlavu. Keď sa však Ján v noci tajne dostane do hradu a uvidí princezninu krásu, rozhodne sa požiadať ju o ruku. Princezná ho však odmietne so slovami, že sa radšej vydá za žobráka, ako zaňho. A tak sa aj na príkaz jej otca stane. Na druhý deň sa princezná musí vydať za žobráka, ktorý si ukrýva znetvorenú tvár pod plátennou handrou. Žobrák, ktorým je preoblečený a zamaskovaný kráľ Ján, prichystá princeznej dávku poriadnych lekcií, ktoré princeznú zmenia na obetavého, dobrosrdečného a pracovitého človeka.

Takto budú vyzerať Vianoce na RTVS! Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Cez Vianoce na RTVS uvidíte aj rozprávku...

2. Tri oriešky pre Popolušku – 19:00
Klasická filmová rozprávka na motívy literárnej predlohy Boženy Němcovej. Známy rozprávkový príbeh o sirôtke Popoluške, do ktorej sa zaľúbil princ, aj keď jej macocha robila všetko pre to, aby ich vzťah prekazila. Skromná Popoluška však vždy našla útechu a pomoc v troch orieškoch od milovaného otca.

3. Kôň – 21:45
Hrejivá komédia o tom, čo sa stane, keď učiteľ Ján Dušička privedie do svojho bytu na druhom poschodí koňa. Po preflákanej noci sa Ján budí do absurdnej reality. Uprostred obývačky stojí kôň. Po prvotnom šoku a postupnom vytriezvení Ján nadobúda čoraz silnejšie presvedčenie, že sa o koňa musí postarať. Ján nenachádza pochopenie u susedov ani u svojej partnerky. V predvianočnom čase odkrýva film Kôň skutočné medziľudské vzťahy, stojí uprostred rozpadu Janovho dlhoročného vzťahu, no pomáha mu nájsť skutočnú lásku…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #TV JOJ #TV Markíza #Vianoce 2022