Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nový rok v televíziách? Markíza s premiérou, Jojka a RTVS nečakane stavili staré klasiky

Prvé hodiny roka 2023 sú pre televízie možnosťou, ako si získať veľké množstvo divákov na svoju stranu. Bude to aj na začiatku tohto?

01.01.2023 06:00
nový rok, Foto:
Nový rok 2023 odštartuje v slovenských televíziách novými, ale aj starými filmami.
debata (3)

Markíza

Po premiérovej silvestrovskej noci, keď si všetky televízie naprieč trhom pripravili smršť nového obsahu, prišiel začiatok roka 2023. Na Markíze sa diváci mali možnosť zabaviť v niekoľkohodinovom programe s Adelou Vinczeovou a jej hosťami a zaspomínali si na rôzne šou, ktoré televízia minulý rok nakrútila. Zároveň to doplnili rôzne hry a historky. Týmto programom vyplnila celý večerný slot až do polnoci. Čo uvidia diváci ako novoročný program?

pivoting, Čítajte aj Toto sú najväčšie seriálové prepadáky roka: Že ich nepoznáte? Nečudo, mali len jednu sériu a dosť

S filmovou premiérou vstúpi Markíza aj do nového roka 2023, v nedeľu 1. januára o 20:30 odvysiela pokračovanie úspešnej českej rozprávky Tajomstvo starej bambitky 2.

V kráľovstve vládne kráľ Jakub (Tomáš Klus), kráľovná Anička (Kamila Janovičová) a rodina sa rozrástla o zvedavú princeznú Johanku (Valentýna Bečková). Tá najradšej trávi čas u milujúceho deduška Karabu (Ondřej Vetchý), ktorý sa rozhodol venovať už len hrnčiarskemu remeslu. Chamtiví radcovia Lorenc (Jiří Lábus) a Ferenc (Miroslav Vladyka) boli vyhnaní z kráľovstva, potĺkajú sa po svete a vymýšľajú, ako sa pomstiť. Rozhodnú sa pre svoje intrigy využiť mladú, neskúsenú kráľovnú Júliu (Veronika Khek Kubařová) zo susedného kráľovstva. Žeby nastal čas oprášiť tajomnú bambitku, ktorá doteraz ležala dobre ukrytá a povolať na pomoc lúpežníka Karabu? Kto však vie, kam sa podel? Lorenc a Ferenc nastražia spolu s pomocníkom Václavom (Václav Noid Bárta) na Karabu dômyselnú pascu. Je potrebné spojiť všetky sily, aby spravodlivosť a láska konečne zvíťazili.

new amsterdam, Čítajte aj Rok 2022 bol poriadne krutý: Televízie nemilosrdne rušili, tieto veľké hity to neprežili

Po minulé roky televízie stavili na atraktívne filmové premiéry, ktoré vždy priniesli vysoko nadpriemernú sledovanosť. Tento rok je všetko inak, teda okrem Markízy, ktorá sa drží dobre nastavenej stratégie.

Jojka

Televízia JOJ na Silvestra sa pokúsila zabaviť premiérovým Inkognitom s priehrštím hostí, vtipov, gagov, zábavných historiek. Ako druhý program nasledovalo premiérové Všetko čo mám rád, ktoré zabrnkalo na ľudovú nôtu a ľudovú zábavu. Nový rok odštartuje českou klasikou. Hlavnú večernú ponuku vytvorí klasika Ako dostať otecka do polepšovne, nasledovať bude vianočná komédia so Sandrou Bullock – Kým si spal a večer uzavrie kriminálny film Prepadnutie v 13. okrsku.

oteckovia, Čítajte aj Takéto masívne rušenie tu nebolo roky: Slovenské seriály padali v 2022 ako muchy po daždi

Luboš Rychman (FRANTIŠEK NĚMEC) a Anna Bendová (JANA PREISSOVÁ) – Vaškovi rodičia – sa ocitnú v zložitej situácii. Jeden druhého sa snažia pochopiť a rešpektovať rozdielnosť pováh. Nie je však ľahké upevniť už raz narušený vzťah. Situácia, ktorá nastala, je dosť kuriózna: dvaja ľudia – muž a žena – sa po ôsmich rokoch stretávajú, aby sa lepšie spoznali. A potom je tu Vašek (TOMÁŠ HOLÝ), ktorý tak veľmi túži po otcovi, s ktorým by mohol prežiť úžasné dobrodružstvá. Ibaže práve vtedy, keď sa jeho túžby a sny začínajú napĺňať a Vašek prežíva snáď najkrajšie obdobie svojho života, jeho mama začína zisťovať, že spoločný život s Lubošom zrejme nie je realizovateľný. A to je pre Vaška rana, s ktorou sa rozhodne nemieni zmieriť.

matovic Čítajte aj Homofób roka: Anticenu získal Matovič, nasleduje ho Fico a Chromík

RTVS

Kým RTVS útočila počas silvestrovskej noci takisto atraktívnym premiérovým programom zložením zo Záhad tela, Milujem Slovensko a Neskoro večer, začiatok roka pojme po vzore Jojky. Žiadna dychberúca premiéra filmu sa nekoná! Novoročný večerný program vytvorí slovenská klasika, dvojdielny film Jánošík.

personálne zmeny 2022 Čítajte aj Najväčšie prestupy roka: Najvýraznejšie zmeny nastali v spravodajstve RTVS

Nesmrteľná legenda o zbojníckom kapitánovi Jánošíkovi, ktorý „bohatým bral a chudobným dával“. Jej tretia filmová verzia vznikla na Kolibe v rokoch 1962 – 63 pri príležitosti 250. výročia Jánošíkovej smrti. Námet, scenár i réžia tejto veľkolepej historickej fresky sú dielom Paľa Bielika, nestora slovenskej kinematografie a zároveň pôvodného hereckého predstaviteľa Jánošíka z filmu Martina Friča z roku 1935. Veľkorysý projekt, nakrúcaný v nádherných exteriéroch slovenských hôr, s veľkou účasťou komparzu, náročnými scénickými stavbami a s účasťou plejády vynikajúcich slovenských hercov, patrí k pokladom slovenskej kinematografie.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #TV JOJ #TV Markíza #Vianoce 2022 #rok 2023